Bölge Haber Girişi : 27 Ekim 2009 17:48

İKMEP Projesi ETSOda tanıtıldı!..

İKMEP Projesi ETSOda tanıtıldı!..
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi (İKMEP), Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerine tanıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi (İKMEP), Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO)  Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerine tanıtıldı.

 

Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’in yanı sıra, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Meclis Başkan Vekili Celalettin Çetinkaya, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Akal, ABİGEM Koordinatörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen, ETSO Genel Sekreteri Abdulkadir Ungan ile bazı yönetim kurulu ve Meclis üyelerinin katıldığı toplantıda, MEB Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanı Mahmut Tuncel, proje hakkında bilgiler verdi.  Ticaret erbabının kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması için 1 buçuk yıl önce 16 milyon Avro bütçeli bir proje hazırladıklarını dile getirdi.

 

Tuncel, “Biz bu projeyle, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu’da belli bir ticari kapasiteye sahip illerimizin KOBİ’lerinin ve diğer ticaret kesiminin ihtiyacını karşılamayı düşündük, 1 buçuk yıl süre içerisinde projemiz önemli mesafeler katetti. Meslek liselerinin, meslek yüksekokullarının programlarını geliştirdik, ekipmanlarını aldık. Biz artık mesleki eğitimde ticaret kesiminin taleplerine göre öğrenci yetiştirmeye çalışıyoruz. Tabi bu arada ticaret odalarının ve mensuplarının da desteğine ihtiyacımız var. Artık Avrupa’dan aldığımız kaynakları devletimizin de katkısını ekleyerek, belediyelerin, sivil kitle örgütlerinin, üniversitelerin, iş dünyasının içinde olacağı projelere hibe desteği olarak veriyoruz.” diye konuştu.

 

“HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ”  

 

Toplantıda daha sonra konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ise, artık göz yordamıyla, el yordamıyla iş yapma imkanının olmadığını, işletmelerin iyi yetişmiş ara elemanlara büyük ihtiyaç duyduğunu belirterek, bu konuda hazırlanan projeye her türlü desteği vereceklerini söyledi. İşletmelerin artık vasıfsız elemana harcayacak ne zamanı ne de parası olmadığına dikkati çeken Başkan Yücelik şunları söyledi; “Ama buna karşılık mesleğinde iyi yetişmiş bir eleman işletme için büyük önem arz ediyor. Biz Oda olarak bunun bilincindeyiz. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Koordinatörlüğü’nü bu sebeple odamızın bulunduğu binaya taşıdık. Bu şekilde üyelerimizle ABİGEM daha koordineli bir şekilde çalışacak, üyelerimize daha etkin hizmet verecek.”

 

İKMEP Projesi için de Ticaret ve Sanayi Odası olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını yineleyen Başkan Yücelik, “Durduğumuz yerde hiçbir şey yapamayız. Taşın altına elimizi sokmalıyız. Oturduğumuz yerde kimse bize bir şey vermez. Koşarsak, koşturursak bir şeyler yapabiliriz. Öbür türlü anlayışı terk etmeliyiz. Böylesi projeler ülkemizin gelişmesi, refahı ve sanayileşmesi için yapılan şeyler. Bu noktada bizim katkımızın en üst düzeyde olacaktır.” Dedi.

 

ETSO’daki toplantıya ayrıca, MEB Teknik Eğitim Genel Müdürü Emine Kıraç, MEB Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü Murat Beybalta, Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, İKMEP Yöneticileri Thomos Black ve Osman Yalçın ile Merkezi Finans İhale Birimi’nden Meltem Yalçın da katıldı.(www.erzurumajans.com)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.