Bölge Haber Girişi : 26 Kasım 2010 00:24

Budak'tan tazminat davası!..

Budak'tan tazminat davası!..
Erzurum Milli Eğitim eski Müdürü Fevzi Budak'ın eski vali Celalettin Güvenç, iki vali yardımcısı ve bir Milli Eğitim Müfettişi hakkında Görevi kötüye kullanma iddiasıyla Birinci Asliye Hukuk Mahkemesinde açtığı davaya, devam edildi.

Erzurum Ajans-Erzurum Milli Eğitim eski Müdürü Fevzi Budak’ın eski vali Celalettin Güvenç, iki vali yardımcısı ve bir Milli Eğitim Müfettişi hakkında ‘Görevi kötüye kullanma’ iddiasıyla Birinci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığı davaya, devam edildi.

Milli Eğitim eski Müdürü Fevzi Budak’ın Erzurum eski Valisi Celalettin Güvenç, Vali Yardımcıları Kasım Yekeler ve Gürkan Polat hakkında 2003’teki bir olayla ilgili olarak hakkında 1 yılı aşan bir süre soruşturma yaptırdıkları, Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinden Sadi Gökçe hakkında ise yetkisini aştığı iddiasıyla açtığı 40 bin liralık manevi tazminat davasının ikinci duruşması bugün yapıldı. ‘Görevi kötüye kullanma’ iddiasıyla Erzurum Birinci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında, sanık avukatları yazılı savunmaları mahkeme heyetine sundu. Dava, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Kasım Yekeler’in adres tespiti yapılamadığı için 31 Aralık’a ertelendi.

Milli Eğitim eski Müdürü Fevzi Budak, Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik tarafından 2 Mayıs 2003 tarihinden itibaren 11 kez görevinden alınmış, açtığı davaları kazanarak tekrar görevine geri dönmüştü. Budak, geçtiğimiz 2 Eylül’de İl Özel İdare İdaresi ile Milli Eğitim Müdürlükleri’nde okul onarımları ile ilgili yürütülen yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklandıktan 52 gün sonra tutuksuz yargılanmak üzere kefaletle tahliye olmuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.