Bölge Haber Girişi : 26 Kasım 2010 00:24

İşte Erzurum'un Rektör adayları!..

İşte Erzurum'un Rektör adayları!..
YÖK Genel Kurulu, Yükseköğretim sisteminin yeniden yapılandırılması ve bunun için gereken yasal düzenlemelere yönelik bir çalışma başlatılması kararı aldı.

Erzurum Ajans-YÖK Genel Kurulu, Yükseköğretim sisteminin yeniden yapılandırılması ve bunun için gereken yasal düzenlemelere yönelik bir çalışma başlatılması kararı aldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında gerçekleştirilen genel kurul toplantısı sona erdi. YÖK Genel Kurulu sonrasında yapılan yazılı açıklamada, yükseköğretim sisteminin yeniden yapılandırılması ve bunun için gereken yasal düzenlemelere yönelik bir çalışma başlatılması kararının alındığı bildirildi.

Açıklamada genel kurulda, devlet üniversitelerine başvuran adaylar arasından belirlenen 3 adayın Cumhurbaşkanlığı makamına arzına karar verildiği belirtildi. Cumhurbaşkanlığına bildirilecek adaylar ve üniversiteler ise şu şekilde belirtildi: "Bursa Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Ali Sürmen, Prof. Dr. Ercan Öztemel, Prof. Dr. Süleyman Tekeli, Erzurum Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Prof. Dr. Fahri Yavuz, Prof. Dr. Nuri Bakan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Prof. Dr. Hamit Okur, Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Prof. Dr. Galip Akhan, Prof. Dr. Osman Tayfun Dalbastı, Prof. Dr. Mustafa Demirci, Kayseri Abdullah Gül

Üniversitesi Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı, Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş, Prof. Dr. Mustafa Soylak, Konya Üniversitesi Prof. Dr. Mehmet Kuran, Prof. Dr. Fatih Nuray, Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Prof. Dr. Metin Doğan, Prof. Dr. Mehmet Bulut, Prof. Dr. Ömer Çaha."

Genel kurulda 12 fakülteye de dekan ataması yapıldığı bildirildi. Dekan ataması yapılan fakülte ve dekanları ise şöyle: "Anadolu Güzel Sanatlar Prof. Dr. Zehra Çobanlı, Boğaziçi Eğitim Prof. Dr. Güzver De Weerdt, Ege İletişim Prof. Dr. Müge Elden, İstanbul Orman Prof. Dr. Ahmet Yeşil, İstanbul Sağlık Bilimleri Prof. Dr. Haydan Sur, İstanbul Siyasal Bilgiler Prof. Dr. Emrah Cengiz, Karadeniz Teknik Eczacılık Prof. Dr. Nurettin Yaylı, Karadeniz Teknik Mühendislik Prof. Dr. Alemdar Bayraktar, Karadeniz

Teknik Orman Prof. Dr. Emin Zeki Başkent, Karadeniz Teknik Tıp Prof. Dr. Akif Çinel, Ondokuz Mayıs Havacılık ve Uzay Bil. Prof. Dr. Erdem Koç, Süleyman Demirel Tıp Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil."

Vakıf üniversitelerine ait 10 fakülteye de dekan ataması yapıldı. Ataması yapılan fakülte ve dekanları ise şöyle: "İstanbul Aydın Fen-Edebiyat Prof. Dr. Yahya Kemal Yoğurtçu, İstanbul Ticaret Fen-Edebiyat Prof. Dr. Ekrem Savaş, İstanbul Ticaret Hukuk Prof. Dr. Mustafa Erdoğan, İstanbul Ticaret Mühendislik ve Tasarım Prof. Dr. Oğuz Borat, İstanbul Ticaret Ticari Bilimleri Prof. Dr. Ahmet Kara, İzmir Mühendislik Prof. Dr. Tuncay Ege, KTO Karatay Mühendislik Prof. Dr. Ali Okatan, Yaşar Hukuk Prof. Dr.

Mustafa Ruhan Erdem, Yaşar Mimarlık Prof. Dr. Eltaf Tayfun Taner, Yüni Yüzyıl Eczacılık Prof. Dr. İmer Okar."

İki vakıf üniversitesinin mütevelli heyeti tarafından rektör adayı olarak YÖK'e önerilen adaylarla ilgili olarak görüş bildirilmesine de karar verildiği belirtildi.

Rektör adayları ise şöyle: "Çankaya Üniversitesi Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç, istanbul Medipol Üniversitesi Prof. Dr. Sabahattin Aydın."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.