Ekonomi Haber Girişi : 16 Aralık 2021 12:51

Bugün açıklanacak!

Bugün açıklanacak!
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında saat 11.00'de toplandı.

ERZURUM AJANS - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücretin bügün açıklanacağını bildirirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin ise, ciddi bir artış gerçekleşeceğini belirtti.

 

İşçi, işveren ve Çalışma Bakanlığı tarafı çalışmalarını sürdürüyor. İşçi tarafı 4 bin liranın altına imza atmak istemezken, işveren tarafı 3500 lira seviyesinde zam olmasını istiyor. Bayram havası yaratacak bir rakamın olacağını ifade eden Çalışma Bakanı Vedat Bilgin Çalışanların enflasyona karşı ezdirilmeyeceğini açıklamıştı. 
 


Yaklaşık 7 milyon kişiyi ilgilendiren ve dolaylı olarak 30 milyona yakın kişiyi etkileyecek olan asgari ücrette zam kararının bugün çıkması bekleniyor. Asgari ücret 2022 miktarı, bakanlık ev sahipliğinde yapılan 4. toplantı ile son bulacak. Asgari ücret ile birlikte, işsizlik maaşı, kıdem tazminatı ve endeksli pek çok kalem de belirlenmiş olacak.

 

Asgari cüretin bugün açıklanacağını bildiren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "(Asgari ücrette) Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da enflasyon karşısında ezdirilmeyen bir oranı hep beraber görmüş olacağız."

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.