Ekonomi Haber Girişi : 24 Aralık 2019 16:15

Bundan iyisi Elsi vaikiki!

Bundan iyisi Elsi vaikiki!
Hafta sonu yapılan çalışmaları yerinde görmek için bir grup arkadaşımla gittiğim İkinci Organize Sanayi Bölgesinde ne yalan söyleyeyim, işin ciddiyetine tam inandım.
Erzurumajans-Vedat Refayeli-Vali Okay Memiş’in her fırsatta dile getirdiği Tekstilkent rüyası gerçek oluyor! Türkiye’nin en zengin 10 kişinin arasında yeralan işadamı Mustafa Küçük’ün sahibi olduğu dünyaca ünlü firmalardan LC WAIKIKI’nin yer teslimine geldiğini gözlerimle görmemiş olsam, ben hala Tekstilkent’in bir çokları gibi rüya, ütopya olduğunu sanacaktım! 

Hafta sonu yapılan çalışmaları yerinde görmek için bir grup arkadaşımla gittiğim İkinci Organize Sanayi Bölgesinde ne yalan söyleyeyim, işin ciddiyetine tam inandım. Sadece mont ve kışlık kaban üretimi için 2 tesisi ihale ile alan LC WAIKIKI firmasının 2 idarecisi ile yer teslimi anlaşması yapılıyordu ben oradayken. 

Toplam 7 bin 800 metrekarelik kapalı alan iki tesiste baharın üretime başlayacak olan LC Waıkıkı’nin üst düzey yöneticileri, ilk etapta çalıştıracakları 250 kişiye Ocak ayında eğitim vererek siftah yapacaklarını söylerken ne denli kararlı olduklarını gözlemem için yeterli oldu. Malatya ve Van’da da üretim tesisleri olan LC Waıkıkı, buradaki tesislerde 800 civarında kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor ki, Erzurum’un kanayan yarası olan işsizliğin önüne geçilecek dev bir adım olarak görürüm bunu ve bu kararda emeği geçen başta Vali bey olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.. 

Bu arada, sürekli misafir ağırlayan Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Fırat Karakaya’nın da gelinen noktada çorbada çok tuzunun olduğunu söyleyeyim de hakkı kalmasın bende!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.