Bölge Haber Girişi : 01 Mayıs 2010 00:00

Büyük duruşmaya sayılı günler kaldı!..

Büyük duruşmaya sayılı günler kaldı!..
Erzurum Özel Yetkili 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 4 Mayıs ta başlayacak olan Erzincan Ergenekon davasının görüleceği duruşma salonu, basın mensuplarına tanıtıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum Özel Yetkili 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4 Mayıs’ta başlayacak olan Erzincan Ergenekon davasının görüleceği duruşma salonu, basın mensuplarına tanıtıldı.
Erzincan Ergenekon davasının Adliye Sarayı’nın 5. katındaki Özel Yetkili 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüleceği duruşma salonunda son hazırlıklar tamamlandı. Bugün akşam saatlerinde mahkeme salonunun kapısı basın mensupları için açıldı. Duruşmanın yapılacağı 4 Mayıs için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, mahkeme salonunda herhangi bir sorunun yaşanmaması için bazı değişlikler yaptıklarını açıkladı. İki veya üç gün sürmesi beklenen duruşmanın kameralara
kaydedileceğini vurgulayan Başsavcı Kuş, bir sorun olması halinde ikinci kameranın devreye gireceğini, kaydın sağlıklı olması için pencerelere ışık sızdırmaz perde yaptırdıklarını ve kameranın kim konuşursa onu yakın plan çekeceğini söyledi. Boya ve badanası yapılan duruşma salonunda sanık, avukat ve yakınlarının oturacağı alanlara ek oturaklar konuldu. Adliye Sarayı’nda temizlik elemanları tarafından duruşma salonundaki masa, sandalye ve yerler de silindi.
Davada 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Erzincan İl Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan, Astsubay Ahmet Saraçlar, av bayii Yaşar Baş tutuksuz olarak yargılanacak. Davada, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, Eskişehir İl Jandarma Komutanı Albay Recep Gençoğlu, Jandarma Binbaşı Nedim Ersan, Jandarma Üsteğmen Ersin Ergut, MİT Bölge Müdürü Şinasi Demir, MİT görevlileri Kıvılcım Üstel, Sadri Barkın İnce, astsubaylar Şenol Bozkurt, Murat Yıldız ve Orhan Esirger olmak üzere 10 sanık tutuklu
bulunuyor. Berk ve 13 şüpheli hakkında 7.5-15 yıl, Cihaner hakkında 5 yıldan 28 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.