Bölge Haber Girişi : 23 Ekim 2009 00:36

Büyüklerini hiçte aratmadılar!..

Büyüklerini hiçte aratmadılar!..
Ülke genelindeki seçimleri örnek alan Özell Aziziye İlköğretim Okulu öğrencileri, başkan seçilebilmek için her yolu denedi. Bol vaadli ve çikolata rüşvetli seçimin galibi belli oldu!...

Erzurum Ajans-Erzurum Özel Aziziye İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Semih Taştekin ile Furkan Şahin'in okul öğrenci meclisi başkanlığı seçimleri öncesinde verdikleri vaatler ve dağıtıkları çikolatalar kendilerine oy olarak geri döndü. Seçim sonuçlarına göre; Taştekin başkan, Şahin ise başkan yardımcısı oldu.

 

Aziziye Eğitim Kurumları, İlköğretim bölümünde okul meclisi başkanlığı için yapılan seçimler bugün sona erdi. İlköğretim 6, 7 ve 8. sınıflardan 7 öğrencinin başkanlık için aday olduğu seçimlerde 550 öğrenci oy kullandı. 1 oyun geçersiz, 1 oyun da boş kullanıldığı oylama sonuçlarına göre Özel Aziziye İlköğretim Okulu'nu 6. sınıf öğrencisi Semih Taştekin ve yardımcısı Furkan Şahin temsil edecek. Semih Taştekin 226 oyla başkan seçilirken, 6 E sınıfı öğrencisi Furkan Şahin, 145 oyla başkan yardımcısı oldu.

 

Okullararası futbol turnuvası organize etme, kızlar basketbol ve yakan top turnuvası düzenleme gibi vaatlerde bulunduğunu belirten Taştekin, oy kullanacak öğrencilere bine yakın da şeker ikram ettiğini söyledi. Oy veren-vermeyen herkese teşekkür eden Taştekin, üstlenmiş olduğu sorumluluğu başarıyla yerine getireceği sözünü verdi.


'Afrika ülkeleri ile kardeş okul projesi' ile arkadaşlarından oy isteyen Furkan Şahin de arkadaşlarının oyunu alabilmek için bine yakın çikolata dağıttığını dile getirdi.

Amaçlarının demokrasinin öğrenciler tarafından benimsenmesi olduğunu açıklayan Okul Müdürü Ahmet Er ise seçimlerin öğretmenler tarafından ciddiyetle takip edildiğini kaydetti.

 

Öte yandan okul başkanının sorumlulukları içerisinde öğretmen toplantılarına öğrencileri temsilen katılmak, öğrenciler adına sözcülük yapmak, gereken yerlerde hitap hakkını kullanmak, görülen aksaklıkları idareye ileterek çözümüne katkı sağlamak gibi hakları bulunuyor.(Cihan)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.