Bölge Haber Girişi : 03 Haziran 2010 00:07

Büyükşehir ahır ve gecekonduları yıkıyor!

Büyükşehir ahır ve gecekonduları yıkıyor!
Erzurum'da TOKİ tarafından 200 konut yapılması için eski hayvan pazarının bulunduğu alandaki gece kondu ve ahırların yıkımı gerçekleştirildi.

Erzurum Ajans-Erzurum’da TOKİ tarafından 200 konut yapılması için eski hayvan pazarının bulunduğu alandaki gece kondu ve ahırların yıkımı gerçekleştirildi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı ekiplerce eski hayvan pazarının bulunduğu Yunusemre semtindeki gece kondu ve ahırların yıkımı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yıkım çalışmalarını denetledi.
Başkan Küçükler, şehir merkezinde bulunan ahırların, herkes için büyük bir sorun oluşturduğunu belirterek, köylerde bile görülmeyen çarpık yapılaşmanın ortadan kaldırılması için çalışma başlattıklarını söyledi. Ahırlardan çevreye yayılan hayvan gübresi kokusu ve kanalizasyonlardaki tıkanmanın vatandaşların tepkisine yol açtığını belirten Küçükler, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Hepimizin kanayan yarası niteliğinde olan ve kente yakışmayan, köylerde dahi görülmeyen görüntüler var. Yıllardan beri bu proje üzerinde duruyorduk. Hak sahibi vatandaşlarımızın parası ödenerek bu çirkin yapılaşmayı ortadan kaldırıyoruz. Kentsel dönüşüm kapsamında bugün bu işin en güzel örneğini gerçekleştiriyoruz. Bu bölge modern yapılarla güzel bir görüntüye kavuşacak. Yıkılan binaların yerine TOKİ tarafından bin 200 konut yapılacak. Bu yaz döneminde yıkım tamamlanmış olacak ve önümüzdeki yıldan itibaren de modern yerleşim merkezinin yapımına başlanacak.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.