Kültür-Sanat Haber Girişi : 08 Mart 2015 22:00

Büyükşehir Belediyesi'nden 'Tebrizkapı sohbetleri'

Büyükşehir Belediyesi'nden 'Tebrizkapı sohbetleri'
'Tebrizkapı Sohbetleri' Programı'nın ilki, Araştırmacı Yazar Dursun Gürlek'in katılımıyla Tebrizkapı Kültür Sanat Çarşısı'nda gerçekleştirildi.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Şehirder birlikteliği ile ayda iki defa organize edilecek olan 'Tebrizkapı Sohbetleri' Programı'nın ilki, Araştırmacı Yazar Dursun Gürlek'in katılımıyla Tebrizkapı Kültür Sanat Çarşısı'nda gerçekleştirildi.

05 Mart Perşembe akşamı gerçekleştirilen sohbette Dursun Gürlek, okuma kültürü, şehir kültürü, büyük adamlarla tanışılıp, görüşülerek geliştirilen irfani derinlik üzerine bilgiler vererek hatıralarını paylaştı. Karşılıklı olarak sorularla da geliştirilen sohbet oldukça verimli geçti.

Nitelikli katılımcılar tarafından izlenen programa Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu da katıldı. Sohbetlerle edinilen, muhabbete dayanan bilginin yerini hiçbir eğitim çalışmasının karşılayamayacağını belirten Başkanvekili Tavlaşoğlu, böyle programları desteklemek yönündeki kararlılıklarını ifade etti. Ayrıca, kendisinin de çok istifade ettiği bir program olduğunu kaydeden Tavlaşoğlu, Dursun Gürlek Hoca'ya teşekkürlerini iletti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e desteklerinden dolayı teşekkür eden Şehirder Başkanı Murat Ertaş, Dursun Gürlek Hoca'ya da katılımından dolayı teşekkür ederek, Şehirder amblemi taşıyan bir hediye takdim etti.

Tebrizkapı Sohbetleri ayda iki sefer gerçekleştirilecek ve Ramazan Ayı'na kadar devam edecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.