Spor Haber Girişi : 30 Kasım 2012 10:15

Büyükşehir Ligde en az gol yiyen ikinci takım

Büyükşehir Ligde en az gol yiyen ikinci takım
Erzurum Büyükşehir Belediyespor Altınordu’dan sonra Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurubun en az golü kalesinde gören ikinci takım oldu.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyespor Altınordu’dan sonra Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurubun en az golü kalesinde gören ikinci takım oldu.

Altınordu’nun yediği gol sayısı 6, Mavibeyazlı ekibin kalesinde bulduğu gol sayısı 8 olarak kaydedildi.. 13 maçta 314 golün atıldığı gurupta, 20 gol atan Büyükşehir Belediyespor’un gol payı yüzde 6.3, kalesinde gördüğü golle ligde yenilen gol sayısı toplamındaki payı ise yüzde 2.5 oldu.

GÜNER VE FATİH’İN PAYI

Büyükşehir Belediyespor’un 13 maçta rakip kalelere gönderdiği gollerin 5’ini Güner okay, 5’ini Fatih arat, 3’ünü Fatih Gültekin, 2’sini İbrahim İdis, birer golü ise Ahmet Baykal, Cabir Coşar, Dede Çelik, Samet Altuntaş ve Emrah inanç kaydetti. Güner Okay ve Fatih Arat’ın attığı goller, mavibeyazlı ekibin kaydettiği goller toplamında yüzde 50’lik dilim oluşturdu.

GOL KRALLIĞI LİSTESİNDE 6’INCI SIRADALAR


3’üncü Ligin üç gurubunda gol krallığı listesinde Fatih Arat ve Güner Okay 5 golle altıncı sırada yer aldı. Lig gol krallığı listesinde 12 golle Darıca Gençlerbirliği’nden İbrahim Yılmaz ilk sırada yer alırken, bu futbolcuyu 10 golle İstanbulspor’dan Ali ışık, Tekirova Belediyespor ‘dan Gökhan Aydıngül, 9 golle Ümraniyespor’dan Özer Kutlu izledi.

LOKMAN’IN BAŞARISI


Büyükşehir Belediyespor’un gurubun en az gol yiyen ikinci takımı olması defanstaki başarısına bağlandı. Teknik Direktör Taşkın Güngör’ün bugüne kadar çalıştırdığı 7 takımında bulundukları liglerde en az gol yiyen takımlar olması, Güngör’ün taktik becerisine bağlandı. Büyükşehir’in kalesinde az gol görmesinde diğer bir faktörüde kaleci Lokman’ın başarısı oluşturdu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.