Erzurum Haber Girişi : 30 Mayıs 2013 20:13

Büyükşehir modifiye asfalt çalışmalarına başladı

Büyükşehir modifiye asfalt çalışmalarına başladı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi bu yılki sıcak asfalt çalışmasını Yenişehir Altyol caddesinden başlattı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi bu yılki sıcak asfalt çalışmasını Yenişehir Altyol caddesinden başlattı.

Asfaltlama çalışmasına kurban keserek başlayan Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Erzurum Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanındaki ana arterleri, uzun yıllar soğuğa ve sıcağa dayanma özelliğine sahip modifiye asfaltla buluşturacak.

Büyükşehir Belediyesi asfalt ekipleri ilk çalışmayı Yenişehir alt yol ana arterle, Alparslan Türkeş Bulvarı Caddesi'ne kadarki güzergâhta yapacak. Asfalt ekipleri, ardından, ihtiyaç duyulan cadde ve sokakların büyük bir bölümünü de yine sıcak asfaltla kaplayacak. Yaz boyunca devam edecek çalışmalarla ilimizde yeni açılan yollar dâhil, asfaltsız cadde ve sokak kalmayacak. Bu iş sezonunda 200 bin ton modifiye asfalt dökülmesi planlanıyor.
Büyükşehir Belediyesinin modifiye asfalt çalışmaları için düzenlenen seremoniye Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Genel Sekreter Deniz Köken de katıldı.

MODİFİYE ASFALT NEDİR?

Modifiye bitüm yollarda kalıcı deformasyon, termal çatlamalar ve agreganın bağlayıcıda ayrılması gibi bozulmaları önlemek amacı ile yapılan bir asfalt türüdür. Günümüzde Üst yapı imalatlarında yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • REKLAM KOKAN HAREKETLER... 01 Ocak 1970 02:00

    ŞİMDİYE KADAR NİYE YAPMIYORDUNUZ O YOLLAR ON SENEDİR BOZUK YENİMİ AKLINIZA GELDİ...