Bölge Haber Girişi : 16 Nisan 2010 00:05

Büyükşehir sokak köpeklerini topluyor!..

Büyükşehir sokak köpeklerini topluyor!..
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının toplanması ve aşılarının yaptırılması yönündeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Erzurum Ajans- Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının toplanması ve aşılarının yaptırılması yönündeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, sokak hayvanlarının kontrol altına alınarak, çevreye zararlı olmaktan çıkarılmaları amacıyla başlattıkları çalışmaların son sürat devam ettiğini söyledi. Sokak hayvanlarının, öncelikle toplanıp, ardından kısırlaştırılmak ve aşılarını yaptırmak suretiyle kontrol altına alıpq tehlike olmaktan çıkardıklarını anlatan Küçükler, bu çalışmalar sayesinde ekolojik dengeyi gözetme ve her canlının yaşam hakkını koruma altına almayı amaçladıklarını kaydetti.

 
Küçükler, “Kentte bulunan sokak hayvanlarının gerekli aşılarının yaptırılması ve kısırlaştırılmasını sağlayıp, gerekli aşıları yaptırıldıktan sonra onları birer tehlike olmaktan çıkaracağız.” dedi.
Sokak hayvanlarını toplama çalışmaları esnasında vatandaşlardan ekiplere yardımcı olmalarını isteyen Başkan Küçükler, şunları ifade etti: “Kent merkezin deki başıboş hayvanların tümünü kısırlaştırmayı öngörüyoruz. Kuduz, paraziter ve diğer gerekli tüm aşıları yapıldıktan sonra kulaklarına çip takılıp kayıt altına alınarak, tekrar özgür hayata salıveriyoruz. Böylelikle kentteki bütün başıboş hayvanlar hem zararsız hale gelecek; hem de sağlıklı bir şekilde yaşamlarını idame etmeleri sağlanmış olunacak” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.