Bölge Haber Girişi : 16 Nisan 2010 00:05

Oltu'da kutlu doğum organizasyonu!..

Oltu'da kutlu doğum organizasyonu!..
Oltu İlçe Müftülüğü hazırlamış olduğu programla Kutlu Doğum Haftası büyük bir coşku içerisinde kutlandı.

Erzurum Ajans-Oltu İlçe Müftülüğü hazırlamış olduğu programla Kutlu Doğum Haftası büyük bir coşku içerisinde kutlandı.
Sağlık Meslek Lisesi Spor Salonu’nu dolduran kalabalık, okunan Kur’an-ı Kerim ve ilahiler eşliğinde büyük bir coşku yaşadı. Manevi haz ve duygu yüklü güzel bir atmosferin yaşandığı programın sunumunu Ahmet Coşkun üstlendi.
Program öncesi davetlilere Kutlu Doğum Aşı dağıtılırken saygı duruşu ve okunan İstiklal Marş’nın ardından başlayan programın açılış konuşmasını Oltu İlçe Müftüsü Lütfü İmamoğlu yaptı.
Her yıl Nisan ayının ikinci haftasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında bilgi veren İmamoğlu, programın gündüz bölümünde bayanlara yönelikte bir program gerçekleştirildiği belirterek yaşanan atmosferin ve yoğun ilginin kendilerini bir hayli memnun ettiğini dile getirdi.
İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan programda sahne alan Şenbülbül İlahi Grubu’nun performansı ise programa ayrı bir renk kattı. Yaklaşık iki aydır bugün için hazırlanan grubun sergilediği performans davetliler tarafından büyük beğeni topladı.
Bu arada İlçe Kaymakamı Gürkan Polat ve Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek’in de başından sonuna kadar izlediği programa konuşmacı olarak katılan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Yaşar Düzenli Hz. Peygamber’in hayatının her evresinin örnek alınması gerektiğine vurgu yaptı.
Hz. Muhammed’in (SAV) hayatının iyi öğrenilip, anlatılmasının önemine değinen Düzenli, “Ebedi huzur ve mutluluğun yolu, O’nun izinden gitmek, onu tanımak ve anlamaktan geçer. Hz. Peygamber’e yakışır ve yaraşır bir ümmet olma yolunda üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Çocuklarımızı da bu mihval üzere yetiştirmeliyiz” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.