Erzurum Haber Girişi : 17 Mayıs 2012 19:25

Büyükşehir'den çevre seferberliği

Büyükşehir'den çevre seferberliği
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, çevre seferberliği başlattı.
Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, çevre seferberliği başlattı. Mevlana Vadisi projesinden Pirali Baba Türbesi çevre düzenlemesine, Alparslan Türkeş Bulvarı’ndan Söğütlü Köyü peyzaj projesine varıncaya kadar birçok çalışmaya imzasını atacak olan Büyükşehir Belediyesi, şehrin muhtelif noktalarına çalı ve ağaç grubu 10 bin adet fidan ve 300 bine yakın mevsimlik çiçek dikecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, önümüzdeki yaz sezonu boyunca yürütülecek olan çevre hizmetleriyle ilgili olarak bilgiler verdi. Erzurum’da bu yaz sezonunda birbirinden değerli üç peyzaj projesini hayata geçirecekleri bilgisini veren Başkan Küçükler, “Mevlana Vadisi projemizle Yenişehir’i Çat Yolu’na bağlayan Mevlana Caddesi’nin çehresini değiştirecek, Pirali Baba Türbesi projesiyle de, şehrimize yeni bir inanç turizmi merkezi kazandıracağız. Söğütlü Köyü’nde de, yine oldukça görkemli bir peyzaj çalışması yapacağız” dedi.
E-80 Karayolu, ¬Erzurum Havalimanı yolu ve şehrin muhtelif noktalarında ağaçlandırma çalışmalarına başlandığını kaydeden Başkan Küçükler, “Şehrimizin çeşitli noktalarında ağaç ve çalı grubu 10 bin adet fidan, yine ana arterler de dahil olmak üzere belirlediğimiz bölgelere 300 bine yakın mevsimlik çiçek dikimi yapacağız” diye konuştu.
2012 yılına damgasını vuracak bir başka çalışmanın ise Alparslan Türkeş Bulvarı’nda sürdürüleceğini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Bölge Eğitim Hastanesi ile Yıldızkent’i buluşturan bulvarımızda Erzurum’da eşi görülmemiş bir çevre düzenlemesi yapıyoruz. Başta görme engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak tasarladığımız kılavuz yol olmak üzere bu bölgede yürüyüş yolları, eğlence ve dinlence parkurları da ihdas edeceğiz. Çevre düzenlemesi yapacağımız bir başka bağlantı yolu da, Dadaşkent-Yıldızkent olacak. Geçtiğimiz yıl modern bir asfaltla kaplayarak hizmete açtığımız bağlantı yolumuz, çevre düzenleme çalışmalarının ardından yepyeni bir görünüme kavuşacak” şeklinde konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.