Eğitim Haber Girişi : 17 Mayıs 2012 19:15

AÜ'nde iş ve meslek danışma sınavı yapıldı

AÜ'nde iş ve meslek danışma sınavı yapıldı
Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilen Anadolu Üniversitesi Personel Belgelendirme Birimi “İş ve Meslek Danışmanı (Seviye 6)” belgelendirme sınavının; teorik kısmı 6 Mayıs tarihinde Eskişehir, Ankara, İstanbul, İzmir, Ant
Erzurum Ajans-Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilen Anadolu Üniversitesi Personel Belgelendirme Birimi “İş ve Meslek Danışmanı (Seviye 6)” belgelendirme sınavının; teorik kısmı 6 Mayıs tarihinde Eskişehir, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Trabzon, Erzurum ve Diyarbakır'da; performansa dayalı uygulama bölümü ise 12 Mayıs tarihinde Eskişehir’de yapıldı.
Sınavlara yaklaşık 450 aday katılırken, teorik ve performansa dayalı sınavlarda toplam 480 görevli yer aldı.
Yapılmış olan sınavın en ilgi çekici bölümü uygulama sınavı oldu. Sınav, “Danışan Görüşmesi Uygulaması” ve “Sunum Uygulaması” olmak üzere iki farklı bölümden oluşturuldu. Danışan görüşmesi uygulamasında adayın danışan rolü oynayan sınav görevlisi karşısında İş ve Meslek Danışmanı sorumluluklarını temsili olarak yerine getirmesi istendi. Sunum uygulaması sınavında ise; adayın, kendisine sunulan sunum konuları arasından tesadüfî olarak seçeceği bir konuyu, tercih edeceği bir sunum yöntemiyle (bilgisayar, sözlü sunum, sunum tahtası, tahta) sunması istendi. Uygulama sınavlarında adayların aldığı net puan sınav salonundaki 2 değerlendiricinin bağımsız olarak verdikleri puanların aritmetik ortalaması alınarak hesaplandı. Sınavın herhangi bir bölümünden başarısız olan adayın aynı sene içinde, ücret ödemeden başarısız olduğu bölümlerden tekrar sınava girme hakkı saklı tutulacak.
İş ve Meslek Danışmanı (Seviye 6) belgelendirme sınavları, İş ve Meslek Danışmanı olarak kamuda veya özel sektörde görev yapmak isteyen kişilerin, Mesleki Yeterlilikler Kurumu (MYK) tarafından belirlenen ilgili ulusal yeterlilikleri taşıdığını belgelemek amacıyla yapılıyor ve sınavlarının genel kapsamı 11UY0017-6 İş ve Meslek Danışmanı (Seviye 6) Ulusal Yeterliliği ile belirlendi. Sınavlarda başarılı olan adaylara “ İş ve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi” verilecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.