Kültür-Sanat Haber Girişi : 29 Nisan 2012 15:00

Büyükşehir'den Çocuklara Bahar Şenlikleri

Büyükşehir'den Çocuklara Bahar Şenlikleri
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kültür faaliyetleriyle de göz dolduruyor. Zambak Yayınları işbirliğiyle çocuklara yönelik olarak düzenlenen Büyükşehir Belediyesi Kültür Bahar Şenlikleri, 2 Mayıs'ta başlıyor.
Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kültür faaliyetleriyle de göz dolduruyor. Zambak Yayınları işbirliğiyle çocuklara yönelik olarak düzenlenen Büyükşehir Belediyesi Kültür Bahar Şenlikleri, 2 Mayıs'ta başlıyor. Okul öncesi ile ilköğretim 1, 2 ve 3'üncü sınıf öğrencilerine ücretsiz okuma kitabı dağıtılacak olan etkinlikler kapsamında, miniklere ayrıca tiyatro ziyafeti çekilecek. Papi'nin Maceraları adlı kukla oyununun iki gün boyunca Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahneleneceği Erzurum'da, tiyatro ziyafetine binlerce öğrenci taşınacak. 
Büyükşehir Belediyesi, çocukları da unutmadı. Bahar Kültür Şenlikleri adı altında çocuklara özel bir şölene imzasını atacak olan Büyükşehir Belediyesi, Erzurum'daki okul öncesi ile ilköğretim okulu 1, 2 ve 3,üncü sınıf öğrencilerine hem tiyatro ziyafeti çekecek, hem de ücretsiz okuma kitabı dağıtacak.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın, bu kez çocuklara yönelik bir şölen organize ettiğini bildirdi. Zambak Yayınları işbirliğiyle organize edilen şenlikler kapsamında 2 ve 3 Mayıs tarihlerinde binlerce öğrenciye tiyatro ziyafeti çekileceğini belirten Başkan Küçükler, 'Büyükşehir Belediyemize bağlı Kültür Merkezimizde oldukça renkli bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Belediyemize ait ulaşım araçlarıyla okullarından alacağımız minik öğrencilerimizi Kültür Merkezimizde misafir ederek, çocuk oyunu izleteceğiz. Öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırabilmek amacıyla da, şölen kapsamında ücretsiz okuma kitapları dağıtacağız diye konuştu.
Çocuklara yönelik kültür şöleninin, 2-3 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirileceği bilgisini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, söz konusu organizasyon için Kültür Merkezi'ni 2 gün süreyle tahsis ettiklerinin altını çizerek, Çocuklara yönelik tiyatro oyunumuz iki gün boyunca seanslar halinde sahnelenecek. Çocuklarımızı ulaşım araçlarımızla okullarından alacak ve oyun sonrasında yeniden okullarına bırakacağız. Çocuklarımıza şimdiden iyi eğlenceler diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.