Erzurum Haber Girişi : 02 Şubat 2012 17:12

Büyükşehir'den karla mücadele seferberliği

Büyükşehir'den karla mücadele seferberliği
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehri teslim alan yoğun kar yağışı dolayısıyla seferber oldu.
Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehri teslim alan yoğun kar yağışı dolayısıyla seferber oldu. Şehir merkezinde rotatif kullanılarak yapılan karla mücadele çalışmalarında 40 iş makinesi ve toplam 230 personel görev aldı.

Büyükşehir Belediyesi, ‘beyaz esaret’e teslim olan Erzurum’da, adeta seferberlik ilan etti. 40 iş makinası ve toplam 230 personelle ana arterlerde karla mücadele çalışması yürüten Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl satın alınan rotatif aracı da görücüye çıkarttı. Yoğun kar yağışı dolayısıyla ulaşımın güçlükle yapılabildiği ana arterlerde çalıştırılan rotatif, karla mücadele çalışmalarına büyük bir ivme kazandırırken, şehir merkezinde ilk kez kar püskürtme aracı gören vatandaşlar ise, şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, önceki gün başlayan ve dün de gün boşunca devam eden kar yağışının, Erzurum’da günlük yaşamı olumsuz yönde etkilememesi için seferber olunduğunu bildirdi.

Araç ve gereçlerle birlikte tüm imkanların kullanıldığı karla mücadele çalışmalarında yoğunluğun ana arterlere verildiğini belirten Küçükler, yeni satın alınan rotatif aracının ise, çalışmalara hız kazandırdığını söyledi. Küçükler, “Önceki yıllarda ana arterlerde toplanan kar, kepçeler aracılığıyla kamyonlara yükleniyor, daha sonra taşınıyordu. Yeni satın aldığımız rotatif sayesinde hem zamandan, hem de iş gücünden kazandık.” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KUŞLARI YİNE UNUTMADI…

Ö
te yandan Büyükşehir Belediyesi, beyaz örtünün altında kalan Erzurum’da yaban hayatı da unutmadı. Park ve bahçelerde belirlenen noktalara kanatlı hayvanlar için yem bırakan Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekiplerini adeta teyakkuza geçirdi. Tüm park ve bahçeleri gezerek kuşlar için yemleme çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, daha önce de kuşlar için özel yuvalar yaptırmış ve şehrin muhtelif noktalarındaki ağaçlara astırmıştı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.