Erzurum Haber Girişi : 03 Ağustos 2013 14:11

Büyükşehir'den ''organik ürünler çarşısı''

Büyükşehir'den ''organik ürünler çarşısı''
Büyükşehir İlçelere yönelik ''organik ürünler çarşısı'' kuracak.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Olur Oturumu'nda yaptığı açıklamada, ilçelerde elde edilen tarımsal ve hayvansal organik ürünlerin yeterince değerlendirilemediğini belirterek, Erzurum`da, üreticilerin doğrudan satış yapabilecekleri "Organik Ürünler Çarşısı" kuracaklarını, söyledi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Olur ilçesinde bir dizi gezi ve incelemede bulundu. İlk olarak Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat'ı ziyaret eden Başkan Küçükler, daha sonra geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden Yıldızkaya Köyü sakinlerinden Dursun Sezgin'in Merkez Cami'de kılınan cenaze namazına katıldı.
İlçedeki esnafı gezerek halkın sorunlarını dinleyen Küçükler, ardından AK Parti Olur İlçe Başkanı Emirhan Özdemir'i ilçe teşkilat binasında ziyaret etti.

Küçükler, ilçedeki temasları sonrası Gazeteci-Yazar M. Talat Uzunyaylalı'nın hazırlayıp sunduğu Olur Oturumu'na katıldı. Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat'ın da konuk olduğu programda ilçe sorunları ve yatırımlar konuşuldu.

Olur ile ilgili bilgiler aktaran Başkan Polat, nüfusu en az olan yerleşim biriminin eğitimde birinci olduğunu söyledi. Polat, şöyle devam etti: "Biz, kentten 165 kilometre uzaklıkta, nüfusu en az olan dört ilçeden biriyiz, Türkiye'de en çok göç veren 10 ilçeden biriyiz. Hâlâ milli ve manevi değerlerden taviz vermeyen, özünü unutmamış bir ilçeyiz. Suçu ve suçlusu olmayan bir topluma hizmet etmeyi ibadet kabul ediyoruz. Olur, eğitimde Erzurum'un birincisidir. Atatürk Üniversitesi'nde 34 öğretim üyemiz var. 2004'te göreve geldiğimizde ilçenin önceliklerini tespit ettik, sloganlarla yola çıktık ve çok önemli gelişmeler kat ettik. Eğitim, turizm, tarım, sağlık, imar, konut, kültür-sanat ve karayolları konularında çalışma yaptık. 480 kişilik yurt ve öğretmen lojmanları yapıldı, buraya TOKİ geldi. İlçenin geleceğini kurtaracak önemli bir projeyi hayata geçirdik. Bir hayal gerçekleşiyor. Yol bizi çıkmaz sokaktan kurtardı. 2007'den beri çalışıyoruz. Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan bir yol? Doğubayazıt'ı Hopa Limanı'na bağlayan yol, Olur'dan geçiyor. Bir taraftan limana bir taraftan da İran'a bağlanıyoruz."

Başkan, organik çarşı yapacak

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, programda yaptığı konuşmada, ilçelere yönelik bir organik çarşının yapılacağını duyurdu. Başkan Küçükler, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her ilçede tanıtıma muhtaç olan ürünler var. Her gittiğimiz ilçede bunu gördük ve hissediyoruz. İlçelerdeki organik ürünlerin satıldığı büyük bir mekân ve güzel bir çarşının oluşturulması için bir proje çalışmamız var. İlçelerde pazar alanı bulunursa organik ürünlerle ilgili üretim de artar. Olur ilçesinin meşhur lezzeti olan Karnavas Pekmezi ile ilgili daha geniş çaplı üretim yapılabilir. 'İlçelerdeki üreticiyle tüketiciyi bir araya getirme görevi bizim olsun' diye düşünüyorum. İnşallah güzel bir çarşı oluştururuz. Erzurum'da belediye olarak biz öncülük yaparız, EESOB ve ETSO ile birlikte de çalışabiliriz. Erzurum'un ilçelerdeki potansiyel ve güzelliklerini değerlendirmek, katma değer üretmek, istihdam oluşturmak ve ticareti canlandırmak adına organik ürünlerin satıldığı bir çarşıyı, büyük bir pazar alanını oluşturmayı düşünüyoruz."

Şehrin ilçelerindeki güzelliklerin etkili bir çalışmayla da tanıtılacağını vurgulayan Küçükler, "Her gittiğimiz ilçede Erzurum'un bilmediğimiz birçok güzelliğini keşfediyoruz. Bir ilçemizde belki de Türkiye'nin en büyük mağarası var. Bir başka ilçemizde kanyon var, şelale var. Bütün ilçelerden bizler sorumluyuz. İspir'de fasulye ve balı bize emanet ettiler, Olur'da da Karnavas Pekmezi bize verildi. Biz bu ürünlerin tanıtımını çok iyi bir şekilde yapacağız" diye konuştu.

Olur'da Ramazan eğlencesi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan özel eğlence programı, Olurlulara unutulmaz bir Ramazan gecesi yaşattı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Olur Kaymakamı Ömer Şimşek, Belediye Başkanı Rüstem Polat, AK Parti İlçe Başkanı Emirhan Özdemir, diğer yetkililer ve vatandaşların izlediği programda, 'Ben Türkiye'yim' oratoryosu ilçe halkının beğenisine sunuldu. Ses ve saz sanatçılarının Anadolu ezgileriyle renklenen gecede, Şair Ahmet Coşkun şiirlerini Olurlulara okudu. Etkinlik, akrobasi grubunun gösterisiyle sona erdi. Gecede, Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat Başkan Ahmet Küçükler'e günün anısına şükran onurluğu takdim etti. Bu arada Kaymakam Ömer Şimşek, birlik ve kardeşlik hukukunun doruğa ulaştığı mübarek ayda ilçeye sunduğu kültür desteğinden ötürü Başkan Küçükler'e teşekkür etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.