Bölge Haber Girişi : 21 Ocak 2011 15:22

Buz hokeyi Milli takımı 2011'e hazır!..

Buz hokeyi Milli takımı 2011'e hazır!..
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda ülkemizi temsil edecek Buz Hokeyi Bayan Milli Takımı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Erzurum Ajans-25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek Buz Hokeyi Bayan Milli Takımı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarında ülkemizi temsil edecek Bayan Buz Hokeyi Milli Takımı hazırlık kampını sürdürüyor. Erzurum stadı yanında bulunan 3 bin seyirci kapasiteli buz hokey salonunda ABD’li antrenör Keith McAdams ve yardımcı antrenör Kaan Budak eşliğinde çalışmalarını sürdüren millilerin oyunlardaki tek hedefi güçlü rakipler karşısında dereceye girebilmek. Bu amaçla her gün 6 saat antrenman yapan bayanların maçlarda savunma yerine agresif bir oyun sergileyeceğini vurgulayan ABD’li antrenör McAdams, ‘’Sporcularımız ülkelerini onurlandırmak için var gücüyle çalışıyor’’ dedi.

KAMP 4 AYDIR SÜRÜYOR

Oyunlara hazırlanmak için 4 aydır sürekli antrenman yaptıklarını söyleyen McAdams, öğrencilerinin her geçen gün kendilerini daha da geliştirdiğini söyledi. Oyunlarda buz hokeyinin en güçlü ekipleri Kanada ve ABD ile maç yapacaklarını söyleyen McAdams, ‘’Kamp boyunca 20 tane hazırlık maçı oynadık. Alınan sonuçlardan memnunum. Takımımızın yaş ortalaması 22. Kış oyunlarında dünyanın en iyi takımlarıyla maçlar yapacağız. Hazırlık kampı başta olmak üzere sporcularımız daha önce bu takımlarla hiç karşı karşıya gelmedi. Amacımız savunma yerine agresif ataklarla sonuca gitmek.’’ dedi.

TAKIMIN YARISI 2 YILDIR BUZ HOKEYİ OYNUYOR

33 yıldır çeşitli takımlarda antrenörlük yaptığını belirten ABD’li antrenör Keith McAdams, buz hokeyinin yoğun tecrübe isteyen bir spor olduğunu söyledi. 22 kişilik bayan milli takımının yarısının buz hokeyi sporunu iki yıldır yaptığını söyleyen McAdams, ‘’Buz hokeyine ne kadar erken başlanırsa başarı da o kadar kolay yakalanır. Buz hokeyinde söz sahibi ülkelerde bu spora başlama yaşı 9 - 10’dur. Takımda 12 kızımız buz hokeyine 2 yıl önce başladı. Tüm takım açığı kapatmak için var gücüyle çalışıyor. Onları bu kadar istekli görmek beni gururlandırıyor’’ dedi.

YENİ HEDEF BULGARİSTAN’DA ALTIN MADALYA

Dünya Bayanlar Buz Hokeyi Lig’inde 5. Grup’ta yer alan Türk Milli Takımı, Bulgaristan’da düzenlenecek yükselme maçlarında altın madalya kazanarak bir üst lige yükselmeyi hedefliyor. McAdams konuyla ilgili olarak, ‘’25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na hazırlanan takımımız aynı zamanda Mart ayında Bulgaristan’da düzenlenecek yükselme maçlarına da kilitlendi. Oyunlar, bu anlamda dünya şampiyonasına hazırlanan takımımız için büyük önem taşıyor. Bulgaristan’da tek amacımız altın madalya kazanarak bir üst lige yükselmek’’ dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.