Bölge Haber Girişi : 23 Haziran 2011 13:23

Buz Hokeyi'nde söz sahibi Erzurum.

Buz Hokeyi'nde söz sahibi Erzurum.
Buz Hokeyini Erzurum'a sevdiren adam olarak anılan ayrıca Erzurum Polis Okulu Müdür Yardımcısı Serhat Enyüce CNN TürK'te konuştu.

Erzurum Ajans- Buz Hokeyini Erzurum’a sevdiren adam olarak anılan ayrıca Erzurum Polis Okulu Müdür Yardımcısı Serhat Enyüce CNN Türk’te konuştu.

 

Enyüce, Türkiye’deki büyük kentlerin en büyük sosyo-ekonomik sorunu olan sokaklarda satıcılık yapan çocukların hayatını değiştirmek ve ülke için bir gurur kaynağı haline getirmek amacıyla yola çıktı. Enyüce, kentte buz hokeyi sahası olmadığı için Erzurum’un simgesi Havuzlu Meydan’da, itfaiyenin su ile doldurduğu ve buz tutan havuzda, 10-14 yaş grubu çocuklardan oluşan takımıyla çalışmalarına başladı. Buz hokeyi malzeme sıkıntısını ise robocop polislerinin malzemeleriyle gidermeye çalıştı. Olanaksızlara rağmen yılmayan, seçiciliği ve disiplinli yaklaşımıyla amacına ulaşmayı başaran Enyüce, Erzurum’da kışın en ağır şartlarına alışkın ve buz hokeyi için biçilmiş kaftan olan sokak çocuklarından oluşturduğu “Polis Gücü Buz Hokeyi Takımı” ile suça çok yakın yaşayan bu çocukları spora kazandırmayı başardı. Takım, 2008 yılında dalında Türkiye şampiyonu oldu.

Enyüce, son yıllarda Emniyet teşkilatının bütün illerde çocuk polisi marifetiyle birçok başarıya imza atıldığını söyledi.

Erzurum’da Buz Hokeyinin babası olan Enyüce CNN Türk’te Erzurum’u tanıttı. Buz Hokeyinin yaygınlaştırılmasında Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarının olduğuna da işaret eden Enyüce, Erzurum’un artık bundan böyle Buz Hokeyi’nde söz sahibi il olduğunun altını çizdi.

2011 tesisleriyle de Buz Hokeyinde önemli adımların atıldığına da dikkati çeken Enyüce, “Erzurum’da bu konuda bir ekip ruhu yakaladık ve bu ekip ruhu ile Buz Hokeyini Erzurum’a sevdirmeyi başardık” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.