Spor Haber Girişi : 27 Ağustos 2012 11:00

Buzda geri sayım başladı

Buzda geri sayım başladı
Uluslararası Buz Hokeyi federasyonu tarafından ilk kez düzenlenen Balkan Buz Hokeyi Birliği Festival Turnuvası 28 Ağustos-02 Eylül 2012 tarihleri arasında Kocaeli’nde yapılacak.
Erzurum Ajans-Uluslararası Buz Hokeyi federasyonu tarafından ilk kez düzenlenen Balkan Buz Hokeyi Birliği Festival Turnuvası 28 Ağustos-02 Eylül 2012 tarihleri arasında Kocaeli’nde yapılacak. Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu tarafından organize edilen önemli organizasyonda, Türkiye, Bosna-Hersek, Sırbistan, Bulgaristan, Hırvatistan, Slovenya, Makedonya, Yunanistan ve Romanya olmak üzere 9 ülkenin 16 yaş altı erkek Milli Takımları kıyasıya mücadele edecek.
Türk Milli Takımında yer alan sporcular, Milli Takımlar Sportif Direktörü Tarık Göçmen yönetiminde uzun süreli bir hazırlık dönemi geçirdiler. Yaz boyunca yapılan kamplar süresince gerek buz içi çalışmalar gerekse buz dışı kondisyon ve teorik çalışmalar ile turnuvada ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek güçlü bir kadro oluşturuldu.
Yine buz hokeyi tarihinde bir ilke imza atılarak bu zorlu hazırlık sürecinde Gelişim Uzmanı eşliğinde Millilerimizin motivasyonu arttırıldı.
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu tarafından oluşturulan genç takım kadrosunda buz hokeyine Türkiye’de başlamış ve sadece Türk takımlarında forma giymiş sporcuların yanı sıra; yönetimin titiz ve özverili çalışmaları ile Türk Milli takımına yeni kazandırılmış yurt dışında yaşayan, yaşadıkları ülkelerin ileri seviye liglerinde hokey oynamış olan Türk asıllı yetenekler de yer alıyor.
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman yaptığı açıklamada; “Balkan Buz Hokeyi Birliği Festival-Turnuvasına ev sahipliği yapmanın bizim açımızdan önemi çok büyük. Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu tarafından tarihinde ilk kez düzenlenen bu organizasyonun Türkiye’de oluşunun gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Takımımızın tecrübeli ve profesyonel bir kadro ile sıkı bir hazırlık dönemi geçirmesini sağladık. Temennimiz sporcularımızın maçlarda iyi dereceler elde edip, madalya getirmeleri. Bundan sadece birkaç ay öncesinde A Mili Takımımızın Dünya şampiyonası grup maçlarında kazandığı başarıyı bir kez daha yaşamak ve Türk halkına yine bir birincilik armağan etmek istiyoruz. Buz Hokeyi Federasyonu Yönetimi olarak Festival-Turnuva’nın Türkiye’ye yakışır kalitede, hiçbir aksaklık olmadan sorunsuz gerçekleşmesi ve ilk kez yapılan bu organizasyonun bundan sonraki yıllarda yapılacak organizasyonlara örnek teşkil ederek hafızalarda güzel anılarla yer alması için çok çalışıyoruz. ” dedi.
Duman, tüm sporseverleri milli takımımızı desteklemek üzere müsabakalara davet etti ve Genç Millilerimize başarı dileklerini iletti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.