Bölge Haber Girişi : 01 Eylül 2010 14:31

Canlı yayınla hasret gideriyorlar!..

Canlı yayınla hasret gideriyorlar!..
Erzurum'un Oltu ilçesi Çamlıbel köyünde yaşayanlar, uzaktaki akrabalarıyla sanal ortam üzerinden hasret gideriyor

Erzurum Ajans-Erzurum'un Oltu ilçesi Çamlıbel köyünde yaşayanlar, uzaktaki akrabalarıyla sanal ortam üzerinden hasret gideriyor. Köy meydanına kurulan güvenlik kamerası aracılığıyla görüntülerini internet üzerinden canlı yayınlayan Çamlıbelliler, yurt içi ve dışında yaşayan akrabalarıyla sohbet etme imkanı buluyor.

Oltu'ya 25 kilometre uzaklıkta bulunan 409 nüfuslu Çamlıbel Köyü'nde, vatandaşların köye gelemeyen akrabalarıyla görüşmesinin yollarını arayan Muhtar Osman Kul, çareyi internet üzerinden canlı yayın yapmak için güvenlik kamerası sistemi kurmakta buldu. Köy camisinin duvarına monte edilen sistemle kaydedilen görüntüleri, 'www.ardost.com sitesinden yayınlanmaya başlayan Muhtar Kul, böylece vatandaşların akrabalarıyla hasret gidermesini sağladı.

İsteyen herkesin günün her saatinde kameranın önüne gelerek yakınlarıyla kamera aracılığıyla görüşme imkanı bulduğunu belirten Kul, "Yıllar önce önce köyden ayrılan ve bir daha da geri dönme imkanı olmayanlar, köydeki akrabalarıyla kamera aracılığıyla görüşüyor. Kimi yıllardır görmediği annesiyle, babasıyla yada kardeşiyle hasret giderme imkanı buluyor. Şu anda bir kamerayla bu işi yürütmeye çalışıyoruz ama yakın zamanda köyün farklı noktalarına da kamera sistemi kurarak canlı görüşme imkanını daha da

artırmış olacağız. Ayrıca sistem sayesinde Çamlıbel'i internet üzerinden tüm dünyaya tanıtma imkanı buluyoruz" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.