Bölge Haber Girişi : 09 Mart 2011 16:04

Çat'ta kurtuluş coşkusu!..

Çat'ta kurtuluş coşkusu!..
Erzurum'un Çat ilçesinde kurtuluş coşkusu yaşandı. Çat Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen kurtuluş törenleri sonrasında Kaymakam ve vatandaşların topluca halaya katılmaları güzel görüntülere sahne oldu.

Erzurum Ajans-Erzurum’un Çat ilçesinde kurtuluş coşkusu yaşandı. Çat Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen kurtuluş törenleri sonrasında Kaymakam ve vatandaşların topluca halaya katılmaları güzel görüntülere sahne oldu.

Kurtuluş törenlerinin başında Vali Sebahattin Öztürk salonun dört bir tarafını dolaşarak vatandaşların bayramını kutladı. İşgal ve göç yıllarının canlandırıldığı sahne duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Daha sonra Türk askerlerinin gelerek Çat’ın düşman işgalinden kurtarıldığının sembolize edildiği ve Türk Bayrağının açıldığı sahne ise salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

Gösterilerin ardından söz alan Çat Belediye Başkanı Şibli Saydın 1916 – 1918 yılları arasında Rusların ve Ermenilerin bölgede ki insanlık dışı uygulamalarına dikkat çekti. Bolşevik ihtilali ile bölgeden ayrılan Rusların silahlarını Ermenilere bıraktığını belirten Başkan Saydın, Ermenilerin büyük bir vahşete imza attıklarını söyledi.

Törenler, halk oyunlarının gösterileri ve geçit töreni ile sona erdi. Bar ekibinin gösterileri sırasında İlçe Kaymakamı Levent Yazıcı ile Belediye Başkanı Şibli Saydın ve tribünlerden inen vatandaşlar halaya iştirak ettiler. Törenin sonunda ilçede vergi şampiyonu olanlara Vali Sebahattin Öztürk tarafından teşekkür belgeleri verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.