Erzurum Haber Girişi : 17 Temmuz 2014 23:30

Çelik kat değil kiralık çatı yapmışlar!

Çelik kat değil kiralık çatı yapmışlar!
Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü Caddenin göbeğindeki AVM'ye çelik kat değil, çatı yaptırmış...
Erzururmajans-(Özel)-Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 16 milyon liraya ihale edildikten sonra 20 milyon 950 bin lira harcanarak,  tamamlanan Palerium AVM'nin çelik katı gündemden düşmüyor.

İşletmesini Ses Turizmin yaptığı  Palerium AVM'ye,  sessiz sedasız bir kat daha atıldı. Yapımı tamamlanan yeni katın sinema ve lokanta olacağı, açılır, kapanır tavanı sayesinde yaz-kış kullanacağı gündeme gelince bir çok kesim tepki gösterdi.

Cumhuriyet Caddesi'nin göbeğinde, herkesin gözü önünde mülkiyeti vakıflara ait binanın tepesine adeta bir alicengiz oyunuyla kondururlan bu çelik katla ilgili gerçeği Erzururm eski Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak ortaya çıkardı. Budak, sorumlu bir  yurttaş olarak ilgili kurumlara 'Bilgi Edinme Yasası' çerçevesinde dilekçe ile müracaat ederek olayın aslını sordu.  Yapılan tadilat yeni bir kat değil, teras kapatılmasıymış(!)

KAT DEĞİL ÇATIYMIŞ AMA KİRAYA VERİLECEK!

Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan tarafından Fevzi Budak'a gönderilen resmi yazıda, söz konusu alanın kat değil teras kapatılması olduğu açıklandı. 

İşte Vakıflar Bölge Müdürü  Kenan Ungan'ın , verdiği o cevap:



 "...Teras olan mahal  iklim şartları, kar ve yağmur suları nedeniyle zarar görmekteydi.  Proje müellifi tarafndan teras için çizilen onaylı projeler, ilgili belediyesine gönderilmiş onay alınmıştır. Yapılacak olan imalat ilave kat olmayıp, şehirdeki diğer yapılarda olduğu gibi teras üzerinin kapatılarak kar ve yağmur sularından korunmanın sağlanmasıdır.  Ayrıca kullanılabilecek her metre kare için ilave kira ücreti kiracısına yansıtılacaktır."

BİNAYA ZARARI VAR MI?


Bir diğer merak edilen konu da, çelik konstriksüyon olarak yapılan terası binanın taşıyıp, taşımayacağı. İnşaatı döneminde zemininden su çıktığı için sürekli gündemde olan AVM'de yapılan bu düzenlemenin binaya zarar verip vermeyeceği de ayrı bir tartışma konusu.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Burak kayar 01 Ocak 1970 02:00

    1 aydır bu sitede aynı haberi çevirip tekrar tekrar sorguluyorsunuz da usule aykırı ne bulabildiniz. yada şöyle sorayım kimin adına kaleminizde nefret akıyor aceba çevredeki işletmeler mi sizi yönlendiriyor diye sorular geliyor aklıma. adamlar yatırım yapmış, vakıf para kazanmış, belediyeden ruhsat alınmış peki sıkıntı ne? bu şehre yatırım yapanlara destek olun da istihdam artsın caddelerde boş gezen gençler azalsın madalyonun öbür tarafını görün.

  • memet kosovalı 01 Ocak 1970 02:00

    kardeşim ne var bunda Birileri vakfında oradan kira almasına orda öyle bir işletmenin olmasına fena bozulmuş alıyorsa vakıf kira alıyor ve görüntü kirliliği kesinlikle yok iş yapanı taşlamayın rekabet olsunki halk kazansın bırakın birileride orada kira verip ekmek kazansın vakıfta kira alsın Şehrimiz kazansın iş yapan insanlara lütfen engel olmayalım ben inşaat mühendisiyim o donatı o binaya kesinlikle zarar vermez güzelde bir görüntü olmuş bazılarının işlerine engel olma endişesi taşısada merak etmeyin MEVLAM HERKESİN RIZKINI AYRI VERMİŞ bırakın başkalarıda ekmeğini kazansın...

  • turkac eda 01 Ocak 1970 02:00

    ihaleyi alan firma elinden gelse samatanin oldugu bina gibi celikten 3 kat daha atar bu erzurum icin normal yetkili ise yok bu sehirde