Erzurum Haber Girişi : 23 Temmuz 2013 02:16

Çenç İsmail'e 50 yıl hapis

Çenç İsmail'e 50 yıl hapis
Erzurum'da sigorta şirketleri tarafından 'pert' edilen araçları orijinal şasi numaralarına taşlama ve zımparalayarak 'çenç' yapıp, 14 kişiye sattığı iddiasıyla 'resmi belgede sahtecilik yapmak' ve 'nitelikli dolandırıcılık"
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Erzurum'da sigorta şirketleri tarafından 'pert' edilen araçları orijinal şasi numaralarına taşlama ve zımparalayarak 'çenç' yapıp, 14 kişiye sattığı iddiasıyla 'resmi belgede sahtecilik yapmak' ve 'nitelikli dolandırıcılık" suçundan yargılanan "Çenç İsmail" lakaplı kaporta ustası İsmail C., 50 yıl hapis, 30 bin TL'de adli para cezasına mahkum oldu.

Mücahit T., Nuri A.,  Cedat K., Erdal P., İsmail K.  Birgül Y.,  Mehmet A. ,Yusuf Y. ,Yunus Ö., Yavuz Maden, Yener A., Mehmet E. ve Bayram Ç., Şükrü Paşa Mahallesi'nde oto tamircisi olarak çalışan kaporta ustası 42 yaşındaki İsmail C.'den otomobil aldı. Bir süre sonra satın aldıkları otomobillerin "çenç" yapıldığını öğrenen şahıslar, İsmail C.'den şikayetçi oldu. 14 kişinin suç duyurusu üzerine harekete geçen polis Kriminal Laboratuarında yapılan incelemelerde araçların motor numaralarının orijinal, ancak şasi numaralarının üzerinde müdahale yapıldığı ve orijinal olmadığını tespit etti.

'Çenç İsmail' lakaplı İsmail C.'nin evinde yapılan aramada bir adet 4AU223648 seri nolu hurda motor bloğu bulundu. Sanığın ağır hasarlı olarak aldığı araçları filen parçalamak suretiyle hurdaya ayırdığı ve ardından da ele ettiği hurda motoru hukuka aykırı bir şekilde, perte ayrılan araçlara yapıştırarak 'Çenç' haline getirip, müştekilere sattığı tespit edildi.

Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, İsmail C.'nin 'pert' ve 'ağır hasarlı araçların'  kayıtlardan düşürülmesi için Trafik Tescil ve Şube Müdürlüğü'ne 'mutlaka teslim' edilmesi gereken evrakları da vermediği ve bu yolla araçlara ait ruhsat ve plakaların da kendisinde bulunduğuna dikkat çekildi.

İddianamede, Kriminal raporlarına göre, 'Çenç' çıkan otoların birçoğunda şasi numarasının bulunduğu bölümün zımparalanma, taşlama ve silme sonucu yok edilmesinden sonra yerine hurda olarak alınan araçların şasi numarasının vurulduğu ve elde edilen aletlerle 'Çenç' işlemini gerçekleştirildiğine yer verildi.

Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık bir yıl tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İsmail Ç. ise karar duruşmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme İsmail C.'yi  14 kez 'dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçlarından 50 yıl 10 ay hapis, 30 Bin TL adli para cezasına mahkum etti.  

Kaynak: Palandöken Gazetesi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kutbettin girne 01 Ocak 1970 02:00

    Bu güzel kararı ayakta alkışlıyorum. Erzurumajans`a haberi yayımladığı için, bu habere emeği geçen Cem Bakırcı kardeşimizi de kutluyorum. KRONİK BİR ERZURUMAJANS OKUYUCUSUYUM..HABERCİLİĞİ GERÇEKTEN GÜZEL, DOĞRU, İLKELİ YAPAN SİTELER ARASINDA OLDUĞUNUZ İÇİN....SİTE YÖNETİCİLERİNİ YÜREKTEN KUTLUYORUM.

  • muhammet güzel 01 Ocak 1970 02:00

    Adalet güzeldir, Hz. Muhammed

  • nurcan acarkan 01 Ocak 1970 02:00

    Sevginin kurduğu devleti adalet devam ettirir....

  • halil ibrahim dolaz 01 Ocak 1970 02:00

    yaaaaaaa...inanamıyorum muthiş gerçekten..BURADAN ERZURUMAJANS aracılığı ile polismizi, savcılarımızı. hakimlerimizi, kutluyorum. Neden mi bu olayı aydınlattıkları ve cezasız bırakmadıkları için....Sn Bakırcı, bizi aydınlattığınız için tşk...

  • nur eren 01 Ocak 1970 02:00

    yaşa adalet