Erzurum Haber Girişi : 28 Kasım 2012 18:00

Çete operasyonunda 4 tutuklama

Çete operasyonunda 4 tutuklama
Erzurum'da bir suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınarak bugün adliyeye sevk edilen 8 kişiden 4’ü tutuklandı.
Erzurumajans-Cem BAKIRCI'nın haberi-Erzurum'da bir suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınarak bugün adliyeye sevk edilen 8 kişiden 4’ü tutuklandı.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Erzurum’da organize suçlar kapsamında “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Örgüt Faaliyeti Çerçevesinde Tehdit, Tefecilik yapmak, Kasten Yaralama” suçlarından haklarında şüpheler bulunan şahısların faaliyetlerinin belirlenip, suç delillerinin elde edilebilmesi amacıyla soruşturma başlatıldı.

Liderliğini N.A isimli şahsın yaptığı ve Erzurum’da “Altaylar Grubu” olarak bilinen suç örgütüne yönelik çalışmalarda; bahse konu suç örgütünün tefecilik suçu işlemek amacıyla bir araya geldiği, genel olarak bankalara kredi borcu olan veya nakit paraya ihtiyacı olan vatandaşların durumlarını fırsat bilerek kendilerine tefe amacıyla nakit para verdikleri, verdikleri bu nakit paraları galericilik adı altında araç alım satımı işlemi gibi göstererek bu yöntemi tefecilik suçunu kamufle etmekte kullandıkları, paralarını gününde ödemeyen vatandaşları darp ettikleri, tehdit ettikleri, zorla senet imzalattıkları tespit edildi. Söz konusu çalışmalar kapsamında liderliğini N.A’ ın yaptığı suç örgütünün 17 ayrı tefecilik, tehdit ve kasten yaralama suçunu işlediği, toplam 26 vatandaşın mağdur edildiği anlaşıldı.

Yaklaşık 1 yıl süreyle yapılan çalışmalar tamamlandıktan sonra gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon sonucunda, örgüt Lideri N.A ile birlikte G.A, B.A., E.A, O.A., M.Ç, S.S., H.A, isimli 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalar sonucunda; çok sayıda araç satış sözleşmesi, tapu senedi, senet, ajanda ile 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. 8 şüpheli, “TCK.220 Suç Örgütü Kurmak, Tefecilik Yapmak, Tehdit Ve Kasten Yaralama” suçlarından bugün adliyeye sevk edildi. Mahkeme heyeti N.A., G.A., B.A. ve E.A.’nın tutuklanmasına karar verdi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • marlonbrando 01 Ocak 1970 02:00

    altaylarında bombası patlamış.. memlekette gayrimeşura artık izin yok helal olsun emniyet