Bölge Haber Girişi : 23 Mayıs 2010 00:12

CHP 33. Kurultayı!..

CHP 33. Kurultayı!..
CHP Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP lideri Deniz Baykal ile ilgili yaşanan kaset skandalına ilişkin yaptığı

Erzurum Ajans-CHP Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP lideri Deniz Baykal ile ilgili yaşanan kaset skandalına ilişkin yaptığı açıklamalara tepki göstererek, "Hiçbir Kasımpaşalı dedikodu ile uğraşmaz" dedi.
CHP 33. Olağan Kurultayı'nda 1249 delegeden 1246 delegenin rekor oyuyla Genel Başkan adayı gösterilen Kemal Kılıçdaroğlu, büyük sevgi ve coşku seli eşliğinde kürsüye çıktı. Kendisi için bestelenen 'Geliyor Kılıçdaroğlu hem temiz hem dürüst insanoğlu' şarkısıyla coşan partililer Kılıçdaroğlu'nun sözlerini sık sık 'Vur vur inlesin, AKP dinlesin' Başbakan Kemal' sloganları ile kesti. Konuşmasına 'iktidar geliyoruz" diye başlayan Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ta maden ocağında meydana gelen ve 30 kişinin hayatını
kaybettiği kaza ve eski Genel Başkan Deniz Baykal ile ilgili yaşanan kaset skandalı failerinin henüz ortaya çıkmamasının boyunlarını büktüğünü söyledi. Başbakan Erdoğan'a 'Recep Bey' diye seslenen Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın maden işçileri için ölüm kaderlerinde var sözlerine tepki gösterdi. Dünyanın birçok yerinde maden çıkarıldığını belirten Kılıçdaroğlu, bu kadar çok maden kazası yaşanmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Nasıl başka yerde olmayan kader Zonguldakta kader oluyor" dedi. Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ta
yaşamının yitiren ailelere başsağlığı dilerek Kurultay'dan sonra ilk olarak Zonguldak'ı ziyaret edeceğini söyledi. İktidara geldiklerinde iş güvenliği ve sağlığı konusunda önemli adımlar atacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, maden kazasında yaşamlarının yitirenlerin taşeron firmalarda çalıştığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "CHP iktidarında taşeroluğu kesinlikle gömeceğiz. Kamu çalışanı hiçbir işçi asgari ücrete mahkum olmayacak. Toplu görüşme ve sözleşme hakkı olacak" dedi.
AK Parti iktidarı ile Türkiye'de taşların yerinden oynadığın belirten Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Baykal'ın kaset skandalı ve CHP ile ilgili sözlerini eleştirdi. Kılıçdaoğlu, "Benim bildiğim hiçbir Kasımpaşalı dedikodu ile uğraşmaz. Kasımpaşa ünvanını almakta Kasımpaşalıların görevidir" dedi.
Konuşmasında üstü kapalı olarak Ergenekon soruşturmasına değinen Kılıçdaroğlu, uzun süren tutuklulğun infaz haline dönüştürüldüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, iktidarları döneminde özel yetkili mahkemeleri kalıracakları sözünü verdi.
Bu kongrenin tarihi bir kongre olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, uzun bir yürüyüş başlatıklarını ve milletle el ele iktidara koştuklarını ifade etti.

'CHP DEĞİŞİM VE DEVRİMCİ PARTİDİR'
Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan çıkması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, CHP'nin Kuvayi Milliye, Müdafai Hukuk, Anafartalar, Conkbayır'ı İzmir de Hasan Tahsin, Lozan da İsmet İnönü, Erzurum da Nene Hatun, Kahramanmaraş'ta Sütçü İmam olduğunu söyledi. CHP'nin değişimci ve devrimci bir parti olduğunu söylyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi yeniden inşaa edeceğiz. Demokrasi çıtasını yükselteceğiz, korku imparatorluğunu yıkıp sevgili yücelteceğiz. Bir ozanımız diyorki insanın insana kulluğu yok edecegiz.
Bizde insanın insana kulluğunu sona erdireceğiz. Bu coğrafyada kardeş kardeş yaşacağız bu coğrafyada kucaklaşarak güzel Türkiye'yi yaratacağız Çaycısıyla, simitçisiyle çiftçisiyle hep birlik olacağız" diye konuştu.
Sanayiçini zor durumda olduğunu belirten Kılıçdaoğlu, organize saniy bölgelerinde meslek liseleri kurarak istihdam sağlayacaklarını ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.