Siyaset Haber Girişi : 09 Eylül 2012 18:30

CHP 89. Yılını kutluyor

CHP 89. Yılını kutluyor
CHP’nin kuruluşunun 89. yıl dönümü nedeniyle Havuzbaşı’nda tören düzenlendi.
Erzurum Ajans-CHP’nin kuruluşunun 89. yıl dönümü nedeniyle Havuzbaşı’nda tören düzenlendi.

Havuzbaşı’nda ki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, CHP İl Başkanı Şahin Cananoğlu tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı. Saygı duruşunda bulunan partililer daha sonra hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu.

Törende konuşan CHP İl Başkanı Şahin Cananoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık ve onurlu tarihi anlamına da gelen Cumhuriyet Halk Partisinin bugün 89’ncu kuruluş yıldönümünü kutladığını belirterek, “Yıkılan bir devletin en kazından yepyeni bir devlet oluşturarak halkımızın şanlı tarihine yeni bir sayfa daha açan partimiz CHP Cumhuriyetimizle aynı yaştadır. Esir edilmek istenen bir ulusun karanlık talihinin şanlı bir kurtuluşla ve ardından da çağdaş bir devlet yapısıyla taçlandırdığı Kurtuluş Savaşı’nda, parti örgütümüz en önemli hayati rolü oynamıştır. Zaferin kazanıldığı 9 Eylül gününün anlamının büyüklüğü dolayısıyla, Mustafa Kemal Cumhuriyetin ilanının ardından dernek durumundaki örgütü partiye dönüştürerek, kuruluşunu da 9 Eylül tarihinde ilan etmiştir. Türkiye Cumhuriyetini ve demokrasiyi kuran parti olarak Türkiye’nin aydınlık geleceğini de kuran parti olma hedefi ile ezilenlerin ve halkın partisi olarak muhalefet görevindedir. Türkiye’nin içinde bulduğu bugünkü karanlık ortamda, CHP şanlı kuruluş tarihinin 89. yılında tarihten gelen görev ve sorumluluğunun da bilincindedir” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.