Siyaset Haber Girişi : 22 Ağustos 2014 13:30

CHP Erdoğan'ın yemin törenini boykot edecek

CHP Erdoğan'ın yemin törenini boykot edecek
CHP boykota hazırlanıyor. 130 CHP milletvekili 28 Ağustos günü Erdoğan kürsüde yemin ederken TBMM Genel Kurul salonuna girmeyecek.
Erzurumajans-CHP,rn 28 Ağustos günü TBMM'de yapılacak yemin törenini 'Boykot' ederek rnkatılmamayı düşünüyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yapılacak rnMYK toplantısı ve milletvekilleri ile istişare sonrası 'Boykot' fikri rnağırlık kazanırsa 130 CHP milletvekili 28 Ağustos günü Erdoğan kürsüde rnyemin ederken TBMM Genel Kurul salonuna girmeyecek.

BOYKOTU TARTIŞIYORLAR

CHP,rn 28 Ağustos günü TBMM'de yapılacak yemin törenini 'Boykot' ederek rnkatılmamayı tartışıyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yapılacakrn MYK toplantısı ve milletvekilleri ile istişare sonrası, bir karar rnverecek.

'Boykot' fikri ağırlık kazanırsa 130 CHP milletvekillerirn 28 Ağustos günü Erdoğan kürsüde yemin ederken TBMM Genel Kurul salonunarn girmeyecek.

GÜLDAL MUMCU MAZERET BİLDİRECEK

28 Ağustos'tarn yapılacak TBMM'deki yemin töreni sırasında Erdoğan'ı, en yaşlı TBMM rnBaşkanvekili Güldal Mumcu'nun karşılayıp, eşlik etmesi gerekiyor. Ancak rnMumcu'nun, mazeret bildirerek bu görevi AKP'li Ayşenur Bahçekapılı'ya rndevredebileceği öğrenildi.

MAZBATAYI CEMİL ÇİÇEK VERECEK


12.rn Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Ağustos günü, yemin merasimi öncesi Meclis rnŞeref Kapısı'nda askeri törenle karşılanacak. Erdoğan'a mazbatası TBMM rnBaşkanı Cemil Çiçek tarafından verilecek. TBMM Genel Kurulu da yemin rntöreni için Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplanacak. Erdoğanrn başkanvekili ile birlikte Genel Kurul salonuna girecek ve ant içecek. rnAnt içme sırasında kendisine eşlik eden Başkanvekili de Erdoğan'ın rnyanında duracak.

ERDOĞAN'IN EDECEĞİ YEMİN

Erdoğan Anayasa'nın 103. maddesindeki şu metni okuyacak:

'Cumhurbaşkanırn sıfatıyla, devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin rnbölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini rnkoruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke rnve inkılaplarına ve laik cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin rnhuzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin rninsan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden rnayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyeti'nin şan ve şerefini korumak, rnyüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için rnbütün gücümle çalışacağıma, büyük Türk milleti ve tarih huzurunda, rnnamusum ve şerefim üzerine ant içerim.'

TEŞEKKÜR KONUŞMASI YAPACAK

A
ntrn içme töreni sona erdikten sonra Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası rntarafından İstiklal Marşı seslendirilecek. Daha sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan teşekkür konuşması yapacak. Bu sırada TBMM bahçesinde göndere Cumhurbaşkanlığı forsu çekilecek. (Yeni Şafak) 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.