Siyaset Haber Girişi : 15 Haziran 2015 18:03

CHP PM'den Kılıçdaroğlu'na tam yetki

CHP PM'den Kılıçdaroğlu'na tam yetki
CHP Parti Meclisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verdi.
Erzurumajans-Koalisyon için yol haritası çizmek üzere toplanan CHP Parti Meclisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verdi.

Parti Meclisi'nin çoğunluğu AKP'siz koalisyon seçeneklerini istedi. Görüşmeleri yapmak, ve müzakereleri ilerletmek konusunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun Parti adına adım atması kararlaştırıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Kendimizi ve partimizi değil, Türkiye'yi düşünmek zorundayız. Toplumun beklentilerine uygun ve onları yok saymayan bir iradeyi ortaya koymak istiyorsak yüzde 60'lık grubun yada kitlenin beklentilerine uygun bir hükümet kurmak durumundayız. Bir sonraki seçimi değil, Türkiye'yi düşünmek zorundayız. Bir sonraki seçime bugünden çalışırsak demokrasiye yazık etmiş oluruz. Önemli olan kimlerin koalisyonu değil, koalisyon hangi ilkelerden ve önceliklerden yola çıkılarak inşa edilecektir" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.