Siyaset Haber Girişi : 14 Haziran 2012 10:15

CHP'den tarihi binanın yıkımına tepki geldi

CHP'den tarihi binanın yıkımına tepki geldi
Cumhuriyet döneminde yaptırılan ve bir eğitim yuvası olan Halk Eğitim Merkezi binasının yıkılmasına CHP’den tepki geldi.
Erzurum Ajans-Cumhuriyet döneminde yaptırılan ve bir eğitim yuvası olan Halk Eğitim Merkezi binasının yıkılmasına CHP’den tepki geldi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin yapmayı planladığı Kent Meydanı düzenlemesi kapsamında, Cumhuriyet döneminde yaptırılan ve bir eğitim yuvası olan Halk Eğitim binasının, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü kararıyla yıkılması tepkilere neden oldu.
CHP İl Başkanı Şahin Cananoğlu ve CHP Milletvekili Melda Onur, bugün yıkılan alanda basın açıklaması yaparak, tepkilerini dile getirdiler.
CHP İl Başkanı Şahin Cananoğlu, “Erzurum Valisi ve Belediye Başkanı olarak görev yapan, Haşim İşcan tarafından 1936 yılında yaptırılan Cumhuriyet dönemi ilk eserleri ve Erzurum’da modern şehirciliği sağlamaya örnek olan Halk Eğitim Merkezi binası kültür varlığı olarak tescil edilmesine rağmen; Gençlik ve Spor Bayramının kutlandığı gün yasal süreç tamamlanmadan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığınca kanuni olmayan bir biçimde alelacele yıkılmıştır.” dedi.
CHP Milletvekili Melda Onur’da tarihi binanın özellikle 19 Mayıs günü yıkılmasında art niyet aranması gerektiğine vurgu yaparak, “Türkiye genelinde hükümetin uygulamaya çalıştığı kentsel dönüşümler, adeta kentsel yıkımlar oluyor” diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ahmet 01 Ocak 1970 02:00

    çokmu önemli halk eğitim merkezi medresemei camimi birde ne bu kültür varlıkları binası iimiş normal bina

  • veyis 01 Ocak 1970 02:00

    Samimi olun chp yönetimi eğer siz samimiiseniz gerçek anlamda halk eğitim merkezi yıkılmadan önce nerdeydiniz duymadık diyorsanız sağır sultan bile duydu hatta halk eğitimi binası yıkılmadan evvel bina direndi sallandı sonra yıkıldı şimdi burda şahsım adına konuşuyorum ey chp yönetimi beni aptal yerine koyma benim için önemli olan halk eğitimi binasının yıklımamasıydı.eğer tepkiniz yıkılan binayı geri getirecekse hep beraber tepki koyalım

  • ali 01 Ocak 1970 02:00

    Bir bu kalmıştı karışmadıkları