Bölge Haber Girişi : 19 Şubat 2011 00:09

Çığlık tepkisini dile getirdi!..

Çığlık tepkisini dile getirdi!..
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık, Demiryolları'nın aylık seyahat ve aktüalite dergisi Raillife'nin Şubat sayında yer alan , Erzurum kadınlarına hakaret içerikli makale ile ilgili olarak tepkisini dile getirerek, konunun takipçisi olacağını kay

Erzurum Ajans-AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık, Demiryolları’nın aylık seyahat ve aktüalite dergisi ’Raillife’nin Şubat sayında yer alan , Erzurum kadınlarına hakaret içerikli makale ile ilgili olarak tepkisini dile getirerek, konunun takipçisi olacağını kaydetti.

Konuyla ilgili soruşturma başladığını belirten Çığlık, “Yazının yayımlandığı andan itibaren gerekli girişimleri başlatıp, yazıyı yazan kişi hakkında gerekli soruşturmanın açılması sağlandı. Milletvekilleri olarak işin üzerine giderek özür diletildi ve gerekli kınamalar yapıldı. Yazı çıktığı andan itibaren Bakan ve milletvekilleri olarak Yetkili kişilerle konuşulup gerekenlerin yapılması hususunda belli bir noktaya gelindi. Şuan itibariyle, ilgili Vakıf, bu derginin toplatıldığını, yayınının durdurulduğunu, soruşturma sonucuna göre yayında ihmal ve kusuru görülenler hakkında gereken işlemin yapılacağını" bildirdi” dedi.

BİR DAHA DERGİYE YAZI YAZMAYACAK

Dergi yazarının bir daha aynı dergide makale yazamayacağını belirten Çığlık, “Ancak bu şahsın muhatap alınacak biri olmadığını özellikle bildirmek isterim.Dikkat çekmek için bütün dünyaya adını en güzel şekilde duyuran güzel şehrimiz Erzurum üzerinden rant peşinde koşan bu şahıs hakkında gerekli soruşturmayla beraber bir daha o dergide yazı yazamayacak duruma düşmüş durumdadır.

Bu millet için tarihten bugüne canını kanını dökmüş, birçok kahramanlığa imza atmış Erzurumlu kadınlar hakkında söz söylemek için önce insanın kendine bakması gerekir. Erzurum ve Erzurumlu bu ülkenin sigortasıdır. Kadını da bu ülkenin namus abidesidir.

Bu memleketin hiçbir kadınına söylenmeyecek sözleri özellikle Erzurum’a yakıştırmakta büyük bir aymazlıktır.Bu şahıs hiçbir Erzurumlunun muhatabı olmaz. Değerli hemşerilerimde bu şahsı muhatap alıp bu cüceyi kahramanlaştırmayalım. Reklamını yapmayalım. İsmini zikretmeyelim.

Erzurumlu bir hanım olarak bu iftirayı atan şahıs hakkında gerekli takibatı yapacağım. Bu manada Erzurumlu hanımlar üzülmesinler. Erzurum ve Erzurumluyu herkes bilir. Bu yazıyı yazan zat bilmeli ki, bugün bu topraklarda huzur içinde yaşıyorsa Erzurumlu bir kadın olan Nene hatunlar, Kara Fatmalar sayesindedir.

Bu topraklara içeri Aziziye tabyalarında kahramanca mücadele veren Erzurumlu bu yiğit hanımlara teşekkür edeceğine iftira atmaya kalkışanlara da gerekli dersi hukuk önünde vereceğimizi bildirmek isterim” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.