Siyaset Haber Girişi : 13 Temmuz 2012 19:00

Çocuklarınızı terörün elinden çekin alın

Çocuklarınızı terörün elinden çekin alın
Partisinin Van il kongresine katılan Başbakan Erdoğan, bölge annelerine seslenerek "Anneler, bu vahşete artık hep beraber dur diyelim, çocuklarınızı b
Erzurum Ajans-Partisinin Van il kongresine katılan Başbakan Erdoğan, bölge annelerine seslenerek "Anneler, bu vahşete artık hep beraber dur diyelim, çocuklarınızı bu terörün elinden çekip alın. Çözümün önünde, kardeşliğin önünde duran bu örgütün elinden çocuklarınızı kurtarın" çağrısı yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'da İl Stadyumu'nda düzenlenen Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) 4. olağan ilk kongresine katıldı. Burada bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, bölge annelerine seslenerek "Anneler, bu vahşete artık hep beraber dur diyelim, çocuklarınızı bu terörün elinden çekip alın. Çözümün önünde, kardeşliğin önünde duran bu örgütün elinden çocuklarınızı kurtarın. Türkiye'de artık yeni bir dönem başladı. Türkiye'de çözüm umudu yeşerdi, büyüdü, bir çınar haline geldi. Anneler, bu çözüm umuduna sizler de güç katın, sizler de yüreğinizi koyun. Bu ülke hepinizin, bu ülkeyi hep birlikte geleceğe taşıyacağız, bu ülkeyi birlikte büyütecek, bu topraklar üzerinde huzur içinde, kardeşlik içinde birlikte yaşayacağız. Biz bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Sizlerden artık bu kanlı teröre dur demenizi, yeter artık demenizi bekliyorum" dedi.

LEYLA ZANA İLE GÖRÜŞTÜM; RAHATSIZ OLDULAR

Erdoğan, Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile yaptığı görüşmeyi hatırlatarak, "Sayın Leyla Zana'nın bizimle görüşmesinden, çözüm umudunu dile getirmesinden hem BDP hem de terör örgütü çok ciddi şekilde rahatsız oldu. Art arda çok sert açıklamalar yaptı. Şu anda mahalle baskısı uygulayarak, tehdit ederek, korkutarak Sayın Leyla Zana'yı susturmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

BELEDİYEYE SERT ELEŞTİRİ

Erdoğan, şöyle devam etti: "23 Ekim'de Van'da deprem oldu, ne terör örgütü, ne de BDP tahriklere, provokasyonlara, kanlı eylemlere en küçük bir ara vermediler. 75 milyon Van'ın acısı için ağarlarken, 75 milyon Van için seferber olurken, bölücü terör örgütü kan akıtmaya ve BDP provokasyon yapmaya devam etti. Türkiye, hatta dünya Van'da enkaz kaldırmaya çalışırken terör örgütü Van'ın ilçelerinde mayınlı tuzaklar hazırladı. Vanlılar burada enkaz altından insan kurtarmaya çalışırken, Van Belediyesi'nin cenaze araçları, Malatya morgunun önünde ne yazık ki terörist cenazesi taşımak için tahsis edildi. Türkiye'nin her yerinden doktorlar burada Vanlı kardeşime fedakarca hizmet etmenin mücadelesini verirken, BDP'nin milletvekili geldi burada doktora şiddet uygulamak gibi bir densizliğin, terbiyesizliğin içine girdi." şeklinde konuştu. Erdoğan, yatırımlar ve ödemeler dahil şu ana kadar Van'a yapılan fiili harcamanın 3 katrilyon 73 trilyon 945 milyar 342 milyon Türk Lirası olduğunu vurguladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.