Bölge Haber Girişi : 04 Ekim 2010 11:21

Çomaklı TRT arapçaya konuk oldu!..

Çomaklı TRT arapçaya konuk oldu!..
TRT Arapça ve Anadolu kanalları 2011 ve Erzurum'u konu aldı. Araştırmacı-yazar Zekiye Çomaklı'nın Kadıköy Erzurumlular Vakfının davetlisi olarak katıldığı TV programında Erzurum konuşuldu.

Erzurum Ajans-TRT Arapça ve Anadolu kanalları 2011 ve Erzurum’u konu aldı. Araştırmacı-yazar Zekiye Çomaklı’nın Kadıköy Erzurumlular Vakfının davetlisi olarak katıldığı TV programında Erzurum konuşuldu.

Özellikle 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları’nın konu edildiği programlarda Erzurum yöre yemekleri, Erzurum’un adet ve törelerinden Geline Hamam Takımı götürülmesi, ata spor Cirit anlatıldı.

TRT Aarapça’da Yasemin Kutsinin konuğu olan Kadıköy Erzurumlular Vakıf Başkanı Muammer Alemdar, Hatice Sönmez ve Zekiye Çomaklının yanı sıra TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Nurullah Akçayır programa Türküleri ile renk kattı

Aynı günün akşamı Anadolu TV’ye konuk olan Zekiye Çomaklı, Erzurum geleneklerinden, aile yaşantısından, Başkanı olduğu Erzurum Girişimci kadınlar Derneğinin çalışmalarından ve 2011’den bahsetti. Özellikle Universiade 2011 oyunlarının Erzurum için ekonomik yönden bir milat olabileceğini vurgulayan Çomaklı, Dernekte verilen meslek edindirme kurslarında yapılan Folklorik Bebek yapımını anlatı ve Erzurum dışında yaşayan Erzurumluların adet ve törelerine bağlılıklarından bahsetti.

Erzurumlu ses sanatçısı Kenan Keskeneler’ in sazı ile çalıp söylediği güzel türküler ve Çomaklı’nın okuduğu şiirler ile renkli bir program yaşandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.