Çözümü buldu, işçileri işten attı!

 

Büyükşehir Belediyesinin ‘halk ekmek’ skandalını duymayan kalmadı. Erzurum Ajans'ta izlediğiniz görüntüler rezaleti apaçık ortaya koydu.

 

Kaç zamandır bilinmez, o iğrenç ortamda ürettikleri ekmeği millete yedirdiler.

 

Haber olunca da sus pus oldular. Normal fırın olsa, Valilik dâhil aslan kesilen ilgili kurumların gıkı çıkmadı.

 

Niye?

 

Çünkü Büyükşehir’in fırınıydı! Kimse Mehmet Sekmen’i karşısına alamazdı. Erzurum Ajans dışında haber yapan da olmadı.

 

Hemen ört bas etmeye çalıştılar. Olayın patladığı akşam aldılar ellerine fırçaları, pırıl pırıl yaptılar fırını. Pisliklerini güya kapatmışlardı.

 

Böylesi rezil bir durumdan sonra Mehmet Sekmen’in tavrı ne oldu biliyor musunuz?

 

İşçileri işten attı!

 

Evet, kendisi açıkladı: O işçiler işten atıldı ve mahkemeye verildi. Bu işi planlayanlar da mahkemeye verildi” dedi. 

 

Ona göre her şey planlıymış. İnanılır gibi değil!

 

Ayrıca bir de savunma yaptı:

 

“O işçileri, maalesef buradan aday olan bir hanımefendi kandırarak, ‘nasıl kötü gösteririz’ diye gayret sarf etti… Buradan Erzurum’a halkına duyuruyorum, görüyorsunuz değil mi niye siz ucuz veriyorsunuz? Yav Allah razı olsun Başkan, sen 7 liralık 7,5 liralık ekmeği 4 liraya veriyorsun, senin yanındayız, tebrik edecekleri yerde…”

 

Vallahi de pes, billahi de pes!

 

Hangi Allah’ın kulu, ‘sen niye ekmeği 4 liradan satıyorsun’ dedi ya da karşı çıktı?

 

Tabi ki, hiç kimse.

 

Efendim, kimsenin ekmeğin fiyatıyla ilgili bir derdi sıkıntısı yok. Kim tutar kendisini, isterse 2 liraya versin ama bu şartlarda üretilen ekmeği de kakalamasın!

 

Muazzam bir demagog olan Mehmet Sekmen, tavandan akan küfü, yerdeki hamur toplarını, makinelerin pisliğini ancak bu söylemler dışında başka türlü nasıl kapatacak? Ona uğraşıyor işte!

 

Dikkatinizi çekerim şimdiye kadar üretilen ekmekleri bu millet nasıl yedi ona bakmadı. Biz bu kadar pis bir ortamda nasıl ekmek ürettik, halk sağlığın ınasıl hiçe saydık diye düşünmedi. Problemin çözümünü buldu, o fabrikadan sorumlu en yetkili kişi ya da kişiler yerine gariban işçileri, mübarek günde işinden etti.

 

Yazık oldu, yazıklar da olsun. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • misafir 22 Nisan 2024 12:24

    :(( yani.

  • ali er 18 Nisan 2024 02:05

    yazık yazık başkan olabilirsin ama zulmünle abad olursan akıbetin berbat olur.

  • mk 01 Nisan 2024 16:44

    sekmen bey erzurumun tarihi dokusuna kültürüne ekonmisine zarar veriyor. yollar rezaletin daha kötüsü durumda, su faturaları aşırı fazla geliyor, olimpiyat parkı içindeki işgal sona ersin. millet parkı içinde tekstil fabrikası olur mu. cimere yazacağım. olimpiyat parkından elinizi çekin kemire kemire bir hal oldunuz. bu erzurumun parası nereye gidiyor bir hesap verin. artık devir hesap verme şeffaflık devri. işçilerden ne istediniz. bu ramazanda milletin ekmeği ile oynayaları Allah kahhar ismiyle kahreylesin. açık millete gidip ekmek alalım. hijyenik mi değilmi hofri meydan görelim. erzurumdaki tüm fırnlar halkın gözü önünde ekmek üretiyor siz kapalı kapılar ardında böyle rezlaet bir ekmek yapıp işçileri kapıya koyuyorsunuz.. karalarınız adil ve şeffaf değil.

  • genel müdür 01 Nisan 2024 00:00

    Tahsili olmayan adamı genel müdür yapmışlar bu sonuç kaçınılmaz. Hadi göndersinler bakalım yalaka müdürü. Ona buna yedire yedire kimse yerinden etmiyor.

  • Suat tekstil 31 Mart 2024 16:56

    Bu millet oy veriyor hizmet alamıyorsa suçlu biziz. Eşşkek bile 2 defa aynı çukura girmiyor. Azıcık akıllı olun. Bu kadar parti varken aday varken ithal bir adaya oy verenlere ne diyeyim. Cefanız boş olsun kendiniz ettiniz kendiniz buldunuz

  • Tek sorun fırın mı? 30 Mart 2024 22:19

    İlla kameraya mı çekilmesi lazım. Her yerde denetimsizlik var. Eline kamera al rastgele bir marketi denetle. Neler neler görürsün. Oy uğruna denetim sıfır.

  • Cemil gündüz 30 Mart 2024 01:52

    O fabrikanın sorumlusu başı kimse o istifa etsin. Zulüm arşa dayandı. Defimiz Erzurum?a hizmet için geldim ama 1 tane hizmetiniz olmadı hep sattınız sattınız sattınız. Siz hizmet için değil satmak için rant için talan için gelmişsiniz. Verdiğiniz her zarar için Allah sizden sorsun.

  • Mustafa gören 29 Mart 2024 21:12

    İşçi gariban hemen işten atın bu ramazan çoluk çocuğunun ahı sizi tutsun. Siz istifa edin sorumlu sizsiniz. Erzurum?da istenmeyen adam ilan ediyorum sekmeni.

  • Musab Yerhan 29 Mart 2024 12:19

    desenize olan yine gariban işçiye oldu. Peki adları yolsuzluklarla anılan Hsana, Lütfüye, Emreye, Ömere ne oldu? Halen daha senin benim vergimle oluşturulan bütçeden maaşlarını alıp keyf çatıyorlar... Yerin dibine batsın bu düzen ve bu düzene halen daha destek olanlara da yazıklar olsun.

  • Metehan GÖKTÜRK 29 Mart 2024 09:25

    mübarek günde işten atılan zavallı işçiler mehmet sekmene koşa koşa oy vermeyi biliyorlar ama... Ayrıca Erzurumlular azıcık vicdan sahibi olsa azıcık izan sahibi olsa azıcık kendini düşünse o fırını yakarlardı ama nerde? Kıyame Suresinde: 34,35. ?Bu azap sana lâyıktır, lâyık! Evet, lâyıktır sana, lâyık!? buyrulur. Erzurumlular kendine çamurlu ekmeği layık görüyor ki son anketlerde sekmenin oyu %70. Çok şükür ki kendilerine çamurlu ekmeği layık görenlerden kurtuldum. Kapalı zihniyet koşun siz sekmene oy verin o da size teşekkür babında çamurlu ekmek yedirsin.

  • Vatandaş 29 Mart 2024 04:03

    O fırının müdürü , memuru , Daire başkanı yokmu . Onlarida işten at sadece işçiler mi suçlu?. Onlar senin torpilli yöneticilerin degilmi.onlar Görevlerini yapmamislar sayın baskan

  • Dadas 29 Mart 2024 00:46

    Sayın başkan asıl kendi kendini işten atmalı. Erzurum il geneli insan kaynakları personel alımından sorumlu müdür gibi kendisi. Nereye gitsek başkan isminizi vermeli başkanın onayı gerekiyor. Tabi il başkanlığından isim gitmezse işe alım yok, ya da partiye üye olup bayrak taşımaz veya siyasilerle beraber gezmezsen iş yok. Kul hakkı denen bir kavram var bu dünyada haklar alınmazsa ahirette zor hakka girenlerin durumu bilmem anlatabildim mi?