Bölge Haber Girişi : 17 Ağustos 2011 14:12

Çukurca'da şehit sayısı 11'e çıktı!..

Çukurca'da şehit sayısı 11'e çıktı!..
Hakkari-Çukurca karayolunda meydana gelen mayınlı saldırıda şehit düşen askerlerin sayısı 11'e yükseldi.

Erzurum Ajans-Hakkari-Çukurca karayolunda meydana gelen mayınlı saldırıda şehit düşen askerlerin sayısı 11'e yükseldi. Sabah saatlerinde, Hakkari-Çukurca karayolunun 12. kilometresinde bulunan Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında önceden yola döşendiği tahmin edilen mayının patlatılması sonucu 7 asker şehit oldu, 11 asker de yaralandı. Yaralı askerlerden 3'ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Böylece şehit sayısı 11'e yükseldi. Aynı bölgede 1 köy korucusu da hayatını kaybetmişti.

Hakkari-Çukurca karayolunun 15'inci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında bu sabah saat 09.00’da bir patlama meydana geldi.

Patlamanın ardından Hakkari-Çukurca karayolu trafiğe kapatıldı. Güvenlik çemberine alınan bölgeye sadece ambulanslar alındı. Patlamada 1 asker şehit oldu. Bazı askerlerin de yaralandığı belirtildi.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edilirken, hava destekli operasyon da başlatıldı.

Operasyona giden askeri birlik, PKK’lı teröristler tarafından pusuya düşürüldü. Hem mayınlı hem de silahlarla yapılan saldırıda, ilk bilgilere göre, 1'i binbaşı 7 asker şehit oldu.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar (Ankara)
Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Turan Kurt (Manisa - Salihli)
Uzman Çavuş Nazır Elitok (Kırıkkale)
Uzman Çavuş Samet Kılıç (Ordu)
Uzman Çavuş Erhan Ar (Yozgat)
Uzman Çavuş Hakan Çil (Kahramanmaraş)
Jandarma Er Sadettin Arslan (Kayseri)
Jandarma Er Vedat Gülder (Ardahan)
Jandarma Er Serkan Altay (Burdur)
Korucu Cabbar Gültekin (Hakkari)

MİSLİYLE KARŞIĞINI BULACAKTIR

Mili Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hakkari-Çukurca karayolundaki patlamada 8 askerin şehit olduğunu bildirdi. Bakan Yılmaz, ''Peki yaptıkları nedir? Zulümdür, tehdittir, terördür. Ama bunlar misliyle karşılığını bulacaktır. ''Onlar hayalle uğraşıyorlar. Terörle Türkiye Cumhuriyeti'nden alabilecekleri hiçbir şey yoktur. Türkiye Cumhuriyeti herkesin düşünemediği kadar bölgesinde lider, her bakımdan, hem ekonomik bakımdan, hem askeri bakımından. Peki bunlar ne yapacaklar? Bunlar sadece bizim sabrımızı taşırmaya çalışıyorlar. İstiyorlar ki kendileri hukuk tanımazlar, kural tanımazlar, bizim de kendilerine benzememizi istiyorlar. İşte devletle çete arasındaki fark budur. Biz hukuk ve demokrasi içerisinde bunları alt edeceğiz. Alt ettiğimizi de herkes görecek inşallah'' dedi. -NTV-

DAVUTOĞLU'NDAN SERT TEPKİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hakkari-Çukurca karayolunda askerlere yönelik düzenlenen hain saldırıyla ilgili olarak, ''Bu tür saldırılar bizim kardeşlik kültürümüzü zedelemeyeceği gibi, Türkiye'nin gücünü de zaafa uğratamaz. Türkiye, her zaman terörle ve ülke bütünlüğünü bozmaya yönelik tüm çabalarla mücadele etmeye hem kararlıdır, hem de muktedirdir'' dedi.

Davutoğlu, Conrad Oteli'nde yaklaşık bir saat süren ikili görüşmenin ardından Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cude ile ortak basın toplantısı yaptı.

İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) Somali toplantısına ev sahipliği yaptıklarını, bu vesileyle Türkiye'yi ziyaret eden Ürdün Dışişleri Bakanı Cude ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Davutoğlu, Hakkari-Çukurca karayolunda şehit edilen askerler için Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Davutoğlu, ''Bu tür saldırılar bizim kardeşlik kültürümüzü zedelemeyeceği gibi, Türkiye'nin gücünü de zaafa uğratamaz. Türkiye, her zaman terörle ve ülke bütünlüğünü bozmaya yönelik tüm çabalarla mücadele etmeye hem kararlıdır, hem de muktedirdir'' dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.