Siyaset Haber Girişi : 11 Ağustos 2014 16:21

Cumhurbaşkanı Gül: Partime döneceğim

Cumhurbaşkanı Gül: Partime döneceğim
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Cumhurbaşkanlığım bittiğinde şüphesiz ki partime döneceğim. Partime dönmem benim için doğal olan şeydir" dedi.
Erzurumajans-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Cumhurbaşkanlığım bittiğinde şüphesiz ki partime döneceğim. Partime dönmem benim için doğal olan şeydir" dedi.

Gül, Çankaya Köşkü'nde cumhurbaşkanlığı muhabirlerine resepsiyon verdi. Köşk seçimlerinin ardından "AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanın kim olacağı" tartışmalarında sıkça ismi geçen Cumhurbaşkanı Gül'den önemli açıklamalar geldi.

Resepsiyonun birkaç güne öne çekilmesine açıklık getiren Gül, misafirlerinin olacağının ve bunun altından bir şey aranmaması gerektiğini söyledi.

Köşk seçimlerini kazanan Erdoğan'ı arayarak kutladığını dile getiren Gül, eşi Hayrünnisa Gül'ün de Emine Erdoğan'ı arayarak kutladığını aktardı.

Cumhurbaşkanlığının fiili olarak sona erdiğini ancak görevinin 28 Ağustos'a kadar resmi olarak devam edeceğini aktaran Gül, şöyle konuştu:

"Bu partinin kurucusuydum. İlk başbakanı ve cumhurbaşkanıyım. Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanıyım. Cumhurbaşkanlığım bittikten sonra şüphesiz ki partime döneceğim. Benim için tabii ki doğal olan şeydir. İnanıyorum ki Türkiye çok güçlü bir şekilde her anlamda yoluna devam edecektir" dedi.

Daha önce "Bugünkü şartlar çerçevesinde benim gelecekle ilgili bir siyaset planımın olmadığını burada paylaşmak isterim" açıklamalarında bulunan Gül bugün ise şu dikkat çekici açıklamaları yaptı:

"Hayrünnisa Hanım, cumhurbaşkanı eşi olduğunu Çankaya'dan önce Türkiye dışında anladı. Türkiye çok şeyleri aştı. Artılarıyla eksileriyle bu 7 yıl geçti. 7 yıl içinde çok şey oldu. Ben geçmişle o kadar çok uğraşmam, geleceğe bakarım, sabırla problemlerin aşılması yönünde davrandım. 28 Ağustos'tan sonra partime döneceğim. Benim siyasi mücadelem ortada." (ANKA)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.