Spor Haber Girişi : 26 Mart 2012 18:00

Curling şampiyonları belli oldu

Curling şampiyonları belli oldu
Buz Pateni Federasyonu tarafından düzenlenen Kulüplerarası Curling Ligi Maçları sona erdi. Çekişmeli geçen final maçları sonrasında bayanlarda şampiyonluğu Erzurum Gençlikspor, erkeklerde ise Şirintepe Gençlerbirliği kazandı.
Erzurum Ajans-Buz Pateni Federasyonu tarafından düzenlenen Kulüplerarası Curling Ligi Maçları sona erdi. Çekişmeli geçen final maçları sonrasında bayanlarda şampiyonluğu Erzurum Gençlikspor, erkeklerde ise Şirintepe Gençlerbirliği kazandı. Şampiyonluk maçları nefesleri kesti. Dereceye giren takımlara kupaları verildi.
Dünyada altı tane olan ve Türkiye’de de tek olan Milli Piyango Curling Arena’da yapılan Kulüpler arası Türkiye Ligi Curling Maçlarında şampiyon takımlar dün belli oldu. Buz Pateni Federasyonu faaliyet programında yer alan ve Eylül 2011’de start alan Türkiye Ligi müsabakaları dün sona erdi. Final maçları sonunda bayanlarda ve erkeklerde şampiyon takımlar belli oldu. Türkiye Kadınlar Curling Ligi'nin final grubu müsabakalarında Erzurum Çelebispor kulübünü çekişmeli geçen müsabakanın sonunda 7-4 mağlup eden Erzurum Gençlik Spor Kulübü Türkiye şampiyonu oldu. Yılın maçı olarak değerlendirilen ve nefesleri kesen erkekler maçında ise Atatürk Üniversitesi ile Kocaeli Şirintepe Gençlerbirliği karşı karşıya geldi. Nefesleri kesen maçı son atışta 6-4 kazanan Şirintepe şampiyon oldu. Bayanlarda şampiyon olan Erzurum Gençlikspor’un ardından Çelebispor ikenci, Nenehatun Spor Kulübü ise üçüncü oldu. Erkeklerde şampiyonluk kupası İzmit’e giderken, Atatürk Üniversitesi ikinci, Derince Belediyespor ise üçüncü oldu. Cuma günü çeyrek final maçları ile start alan Curling Ligi maçları dün yapılan final maçlarıyla sona ererken, müsabakalarda dereceye giren takımlara kupaları ve madalyaları verildi. Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, Buz Hokeyi Federasyonu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Altun, Güneş Vakfı Başkanı Alpaslan Ceylan, Buz Pateni Federasyonu yöneticileri Abdurrahman Koral, Nurettin Arıcan, Ercüment Yıldırım, Murat Akın, Spor İlçe Müdürleri Suat Yılmaz, Köksal Kaçmaz, Gençlikspor Asbaşkanı Selami Kızılkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Koordinatörü Ahmet Çelebi, Nenehatun Spor Kulübü Başkanı Zekeriya Deniz, ikinci başkan Özcan Işık ile Buz Pateni İl Temsilci İrfan Öcal ve çok sayıda spor severin izlediği maçları büyük bir heyecanla izledi.

ERKEKLERİN MAÇI NEFESLERİ KESTİ

Mecidiye Mahallesi’nde Curling Arena'da oynanan erkeklerin final müsabakasında, Şirintepe Gençlerbirliği Spor Kulübü, Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü'nü 6-4 yenerek birinci oldu. Bu karşılaşma tribünlerdeki prokol üyeleri ve sporseverler tarafından büyük bir dikkat ve heyecanla izlendi. Maçtan sonra şampiyon olan Şirintepe Gençlerbirliği şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı. İzmit ekibinin sporcuları ve teknik heyet şampiyonluğu kutlarken, ikinci olan Atatürk Üniversitesi ise büyük bir üzüntü içerisinde ikincilik kupasını aldı.
D
ün bayanlarda ve erkeklerde yapılan Final müsabakalarının ardından dereceye giren takımlara törenle kupa ve madalyaları verildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, şampiyonaya en iyi şekilde ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Akın ise Eylül ayında start verilen Türkiye Ligi maçlarının dün itibari ile bittiğini ve çok çekişmeli maçlar izlediklerini belirterek, artık bundan sonra 23 Nisan’da başlayacak olan Çiftler Dünya Curling Şampiyonasına odaklanacaklarını ve hazırlıkları bu doğrultuda yapacaklarını söyledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.