Spor Haber Girişi : 04 Ekim 2012 18:30

Curlingde gözler 'C' klasman maçlarında

Curlingde gözler 'C' klasman maçlarında
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait Curling Arena’da yapılan Avrupa Karışıklar Curling Şampiyonası'nda Türkiye, dün akşam uzun süre önde götürdüğü maçta Slovakya'ya 9-4 mağlup oldu.
Erzurum Ajans-Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait Curling Arena’da yapılan Avrupa Karışıklar Curling Şampiyonası'nda Türkiye, dün akşam uzun süre önde götürdüğü maçta Slovakya'ya 9-4 mağlup oldu.

Avrupa Curling Federasyonu tarafından düzenlenen, Türkiye Buz Pateni Federasyonu ile Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşen Avrupa Karışıklar Curling Şampiyonası ve C Klasman maçlarında heyecan tüm hızıyla yaşanıyor. Mecidiye Mahallesi’ndeki Curling Arena’da yapılan müsabakalarda Türkiye’nin esas hedefi Cumartesi günü başlayacak olan C Klasman Maçları, Antrenör Fatih Ağduman yönetiminde ki Ay-Yıldızlı Curlignçiler, C Klasmanından birinci çıkıp, B klasmanına yükselmek istiyor. Dün akşam Slovakya’ya mağlup olan Curling Milli takımı gündüz bölümünde ise Hollanda’ya 6-4 mağlup olmuştu. Şu ana kadar Türkiye oyandığı dört maçtan birini kazandı. İngiltere’yi mağlup eden Milli Curlinçiler, esas Cumartesi günü başlayacak olan C Klasman Maçlarını önemsiyor.

HEDEF KLASMAN YÜKSELMEK

Türkiye yeni olduğu ve 2011 Üniversiade birlikte başladığı Curling serüveninde her geçen gün aşama kaydediyor. Ay-yıldızı ekip, Cumartesi günü başlayacak olan C Klasman maçları için şimdiden hazırlıklara başladı. Önceki akşam önde götürdüğü maçta Slovakya’ya mağlup olan Türkiye A Milli Curling Takımı’nda maçtan sonra ağızları bıçak açmadı. Maç sonrasında soyunma odasına giden Buz Pateni Federasyonu Curling Sorumlusu Nurettin Arıcan, teknik heyet ve curlingçilerle bir zirve yaptı. Arıcan’ın oyunculara, “Sizlerden C Klasman maçlarında daha iyi oynamanızı ve yüreğinizle mücadele etmenizi istiyoruz. Ev sahibi avantajımızı iyi kullanıp, buradan B Klasmanına yükselmeliyiz” dediği öğrenildi. Bu arada Günün diğer karşılaşmalarında Hollanda Danimarka'yı 8-5, Çek Cumhuriyeti İngiltere'yi 8-6, Norveç Estonya'yı 4-3, İtalya Fransa'yı 10-4, Almanya Belarus'u 4-2, İspanya Letonya'yı 7-4, Finlandiya Hırvatistan'ı 17-2, Avusturya Macaristan'ı 8-6, İskoçya Slovenya'yı 15-1 yendi. Müsabakaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz, Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Arıcan, Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar, İzcilik İl Temsilcisi Özcan Işık ve Narmanspor Asbaşkanı Erdal Karahan’da izledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.