Spor Haber Girişi : 08 Ekim 2012 16:00

Curlingte Avrupa'nın en büyüğü İskoçya

Curlingte Avrupa'nın en büyüğü İskoçya
Mecidiye Mahallesi’nde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Milli Piyango Curling Arena’da yapılan Avrupa Karışıklar Curling Şampiyonası ve C Klasman müsabakalarında ilk raunt karışıklar müsabakaları ile sona erdi.
Erzurum Ajans-Mecidiye Mahallesi’nde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Milli Piyango Curling Arena’da yapılan Avrupa Karışıklar Curling Şampiyonası ve C Klasman müsabakalarında ilk raunt karışıklar müsabakaları ile sona erdi.

Curling Arena'daki Karışıklar şampiyonasının son gününde yapılan final maçında İskoçya ile İsveç karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan maçı İskoçya 8-4 kazanarak, turnuvayı şampiyon tamamladı. İsveç'in ikinci olduğu şampiyonada, Avusturya'yı 10-3 yenen Finlandiya üçüncülüğü elde etti. Karışıklıklar Curling Avrupa Şampiyonasında dereceye giren takımlar için kupa töreni düzenlendi ve görkemli bir törenle takımlara madalyaları verilirken, şampiyon olan İskoçya’ya kupası verildi.

TÜRKİYE İZLANDA’YI DEVİRDİ

Avrupa Curling Şampiyonası C Grubu müsabakaları da Cumartesi günü start aldı. Bayanlarda ve Erkekler C Grubu’ndan B Grubuna çıkmayı hedefleyen Türkiye erkeklerde İzlanda'yı 9-5 yendi. Günün diğer karşılaşmalarında bayanlarda Slovenya Belarus'u 7-6, erkeklerde Hırvatistan Romanya'yı 7-3, Slovakya Lüksemburg'u 9-3 mağlup etti. Bayanlarda Türkiye’nin rakibi Fransa, müsabakalara katılmadığı için bayanlar hükmen galip geldi. Karışıklar Curling Şampiyonasının kupa törenine tüm takımlar iştirak etti. Dereceye giren takımlar diğer katılımcı ülkelerin alkışları arasında kupa ve madalyalarını aldı.

KANDEMİR CURLİNGDE HER GEÇEN GÜN BÜYÜYORUZ

Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, Türkiye'de curlingin daha geniş alanlara yayılmasını hedeflediklerini söyledi. Yalova'da curling salonu açmak için çalıştıklarını belirten Kandemir, şunları kaydetti:

"Üç yıldır curling faaliyetleri devam ediyor ve kısa sürede milli takımlar düzeyinde önemli bir mesafe aldık. Bizim en büyük amacımız B Grubu'na çıkmaktır. Kasım ayında Curling Ligi başlayacak. Yeni sporcuları kazanmak için bu çok iyi bir fırsat. Erzurum dışında başka yerlerde tesisin olmaması curlingin daha geniş alanlara yayılmasına engel teşkil ediyor. Batı illerinin yararlanabileceği bir tesisi faaliyete geçirmek için çalışıyoruz. Bu nedenle Yalova'ya tesis kurmayı hedefliyoruz."

Kandemir, Türkiye'de curlingin geleceğinin parlak olduğunu, ülkemizde yetişen sporcuların, dünyanın başarılı takımlarıyla başa baş mücadele edebildiğini kaydetti.

ORGANİZASYON MEMNUNİYETİ

Avrupa Curling Federasyonu Başkan Yardımcısı Jeannette Johnston, müsabakaların ardından düzenlenen madalya töreninde yaptığı konuşmada, organizasyonun güzel geçtiğini söyledi.

Şampiyonada görev alan gönüllülerin gösterdiği yakınlığın kendisini etkilediğini belirten Johnston, "Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Özellikle gönüllü olarak burada bulunanların sıcak ilgisi bizleri çok mutlu etti" dedi.

Tören, madalyaların verilmesi ve İskoçya milli marşının okunmasının ardından sona erdi. Kupa törenine Vali Yardımcısı Özgür Aslan’da katıldı. Aslan, turnuvaya katılan tüm ülkeleri ve takımları kutladı. Aslan, “Avrupa şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Tüm katılımcı ülkeleri kutluyor, başarılar diliyorum” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.