Spor Haber Girişi : 10 Ekim 2012 14:30

Curling'te şampiyon Türkiye

Curling'te şampiyon Türkiye
Türkiye Buz Pateni Federasyonu ile Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen C Klasmanı Avrupa Curling Şampiyonası düzenlenen madalya ve çiçek töreni ile sona erdi.
Erzurum Ajans-Türkiye Buz Pateni Federasyonu ile Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen C Klasmanı Avrupa Curling Şampiyonası düzenlenen madalya ve çiçek töreni ile sona erdi.

Erkeklerde Hırvatistan’ı mağlup eden Antrenör Fatih Ağduman yönetimindeki Türkiye Erkek A Milli Curling Takımı Avrupa şampiyonu oldu. Bayanlarda ise Türkiye A Milli Curling takımı ikinci oldu. Erkeklerde Türkiye ile birlikte Hırvatistan, bayanlarda da Belarus ve Türkiye B Klasmanın yükseldi. Bu takımlar 08-15 Aralık 2012 tarihlerinde İsveç’te yapılacak olan Avrupa B Klasmanı Curling Şampiyonasında mücadele edecek.

ERKEKLER, HIRVATİSTAN’I YENDİ ŞAMPİYON OLDU

Curling Arena'da gerçekleştirilen müsabakalarda Türk Milli Takımı,
erkeklerde Hırvatistan'ı 4-3 yenerek B Grubu'na yükseldi. Antrenör Fatih Ağduman yönetimindeki Türkiye Erek Milli takımı, tarihinde ilk kez Avrupa C Klasmanında şampiyon olarak, B Klasmanına yükselme başarısı gösterdi. Bayanlarda da ikinci olan Türkiye Bayan Milli takımı, B Klasmanına çıkma başarısı elde etti.

Düzenlenen madalya töreninde Vali Yardımcısı Özgür Aslan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Akın, Nurettin Arıcan ve Avrupa Curling Federasyonu Başkan Yardımcısı Jeannette Johnston dereceye giren takımların ödüllerini verdi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.