Erzurum Haber Girişi : 22 Ağustos 2014 13:30

Dadaş mucitten klimalı şapka

Dadaş mucitten klimalı şapka
Erzurum'da yaptığı değişik icatlarla "Dadaş mucit" olarak bilinen Abubekir Taşbaşı, yurt genelinde etkisini gösteren kavurucu sıcaklara çözüm olarak cep telefonu bataryası ve dizüstü bilgisayar fanı kullanarak klimalı şapka icat etti.
Erzurumajans-Erzurum'da yaptığı değişik icatlarla "Dadaş mucit" olarak bilinen rnAbubekir Taşbaşı, yurt genelinde etkisini gösteren kavurucu sıcaklara rnçözüm olarak cep telefonu bataryası ve dizüstü bilgisayar fanı rnkullanarak klimalı şapka icat etti.

Erzurum'da, "Dadaş Mucit" rnolarak tanınan ve kendi atölyesinde çeşitli projelere imza atan Ebubekirrn Taşbaşı, bu seferde cep telefonu bataryası ve dizüstü bilgisayar fanı rnkullanarak tüm yurdu etkisi altına alan kavurucu sıcaklara karşı rnserinlik için klimalı şapkayı icat etti. Yaz aylarında sıcaktan rnetkilenenlerin serinlemesi için yaptığı klimalı şapka vatandaşlar rntarafından yoğun ilgi gösterilirken, gerekli çalışmalar yapılmasından rnsonra üretime geçecek. Sıcak yaz aylarında artık klimasız bir yerde rndurulmadığını ifade eden Dadaş Mucit Ebubekir Taşbaşı, insanlar dışarıdarn 40 derece sıcaklarda gezdiği zaman sıcaktan bunalmamaları ve rnserinlemeleri için böyle bir icat yaptığını söyledi.

Klimalı rnşapkayı nasıl yaptığını anlatan Dadaş Mucit, "Şapkanın içine cep rntelefonu bataryası ve dizüstü bilgisayar fanı kullanarak böyle bir rnçalışma yaptım. Klimalı şapka şarjla çalışıyor ve bana 75 liraya mal rnoldu. Patentini aldıktan sonra Çin'de üretim olursa daha ucuza satışını rnyapabiliriz. Şapka 12 saat şarj olduktan sonra 8 saat çalışıyor. Klimalırn şapka takanlar yaz sıcaklarını serin geçirecek. Özellikle hac görevini rnyerine getirmek için kutsal topraklara giden vatandaşların oradaki sıcakrn havaya karşı bu şapkaları kullanarak rahatlayabilirler. Sıcak altında rntarlada çalışan çiftçiler için çok kullanışlı olabilir" dedi.

rnKlimalı şapkayı deneyen vatandaşlar ise sıcak havalarda şapkanın rnetkisini fark edeceklerini ifade ederek başınıza taktığınız zaman kısa rnsürede serinlik geldiğini söylediler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.