Spor Haber Girişi : 03 Aralık 2012 18:15

Dadaş'ın altın yumruğu Erol Özkal

Dadaş'ın altın yumruğu Erol Özkal
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğini yaptığı ve Türkiye Boks Federasyonu 2012 Faaliyet programında yer alan Büyük erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasına sona erdi.
Erzurumajans-Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğini yaptığı ve Türkiye Boks Federasyonu 2012 Faaliyet programında yer alan Büyük erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasına sona erdi.

Altı gün süren şampiyonada Cumartesi günü final maçları yapıldı. On siklette yapılan final maçları nefesleri keserken, profesyonel boks maçlarını aratmayacak cinsten bir ambians oluştu. Kazım Karabekir Spor Salonu’nda Beş bin dolayında spor sever ve Erzurum Protokolü Maçları izledi. Müthiş final gecesinde Erzurumlu Milli Boksör Erol Özkal damgasını vurdu. 374 sporcunun mücadele ettiği ringte, 20 Erzurumlu boksör arasında tek Türkiye Şampiyonu Erol Özkal oldu. Yakutiye Belediyespor’un Milli boksörü 75 kiloda final müsabakasında Mehmet Başar Başak’ı 16-6 mağlup ederek Türkiye şampiyonu olarak gurur kaynağımız oldu. Kazım Karabekir Spor Salonu'nda 26 Kasım'da başlayan şampiyonada, 52 ilden 374 sporcu, farklı sıkletlerde şampiyonluk için mücadele etti. Final maçıyla birlikte toplam 361 müsabakanın yapıldığı şampiyonada, Erzurumlu Erol Özakl’a final maçında yüzlerce Erzurumlu tezahüratları ile moral verdi ve kendisini ateşledi. Aligo Yusuf Tel’in coşturduğu seyirciler, Antrenörler Mustafa Kalkan ile Cuma Yılmaz ile birlikte Erol Özkal’ın şampiyon olmasında büyük rol oynadı. Final gecesinde altın madalya kazanan diğer boksörler şöyle: 49 kilo: Ferhat Pehlivan, 52 kilo: Erdal İnanlı, 56 kilo: Selçuk Eker, 60 kilo: Fatih Keleş, 64 kilo: Hüseyin Karslıoğlu, 69 kilo: Abdulkadir Köroğlu, 81 kilo: Burak Aksın, 91 kilo: Bahram Muzaffer, +91 kilo: Ali Eren Demirezen

EROL EN CENTİLMEN BOKSÖR DE OLDU

Altı gün süren boks müsabakalarının sonunda şampiyonanın enleri de belli oldu. Şampiyonanın en teknik boksörü Bünyamin Aydın, en dövüşken boksörü Onur Şifa, en centilmen boksörü de Erol Özkan seçildi. Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile diğer yetkililer şampiyonada dereceye giren sporculara madalyalarını verdi.

KÜÇÜKLER VE YILMAZ BOKS ELDİVENİ GİYDİ

AK Parti Erzurum Milletvekili Yılmaz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler'e de boks eldiveni hediye edildi. Erzurum'da düzenlenen müsabakanın kendisini maziye götürdüğünü ifade eden Yılmaz, 1978 yılında Atatürk Üniversitesi'nde okuduğu sırada düzenlenen şampiyonada Türkiye birincisi olduğunu ifade etti. Boks Federasyonu Başkanı Gözgeç, federasyon olarak düzenledikleri ve en iyi organizasyon olan Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası'nın pazartesi günü başladığını anımsatarak, şampiyonada sevgi ve kardeşliğin hakim olduğunu söyledi. Gözgeç, “Burada boksu sadece mücadele sporunun yanı sıra insanların az da olsa eğlenebileceği, bazı katkılarımızla birlikte daha ileriye götürmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

ÇİNTİMAR: TÜM ERZURUM’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Altı gün süren müsabakalarda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Boks Federasyonu yönetimi ile birlikte seferber olduklarını ifade eden Erzurum GHSİM Müdürü Fatih Çintimar, Türkiye’de ilk kez profesyonel boks maçlarını aratmayan bir ortamda ve kalabalık tribünler önünde boks maçlarının cereyan ettiğini belirterek, tüm Erzurum’un ilgisine teşekkür etti. Erzurum Halkının şampiyonaya büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Çintimar, " Erzurum olarak bir büyük organizasyonu daha başarı ile tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şampiyona boyunca hiç bir sıkıntı olmadı. Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ile fedarasyon yönetim kuruluna, organizasyon komitesine ve il temsilcimiz Kadir Hayta’ya ve tüm Erzurum halkına teşekkür ediyoruz” dedi.

Öte yandan Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Şampiyonaya destek veren sponsorlara ve bürokratlar ile şehrin yöneticilerine plaket takdim etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.