İlçeler Haber Girişi : 23 Mart 2014 15:18

Dağların oğlu yıllardır yaban hayatını gözlüyor

Dağların oğlu yıllardır yaban hayatını gözlüyor
Kaçkar Dağlarında kış uykusundan uyanan bir yaban ayısı, yörede 'Dağların oğlu' olarak tanınan Bülent Erkan'ın kamerasına yansıdı.
Erzurumajans-Kaçkar Dağlarında kış uykusundan uyanan bir yaban ayısı, yörede 'Dağların oğlu' olarak tanınan Bülent Erkan'ın kamerasına yansıdı.

İspir ilçesine bağlı Yedigöl köyünde oturan ve yörede 'Dağların oğlu' olarak tanınan Bülent Erkan, yıllardan beri yaban hayatı gözlüyor. Yılın yarısını dağlarda geçiren Erkan, bugüne kadar ayı, yaban keçisi, ur kekliği, kartal, şahin, kurt, tilki, domuz, balıklar ve nadir bulunan kelebekler gibi çok sayıda canlının fotoğraf ve görüntüsünü çekti. Yedigöl köyünde çiftçilik yapan ve bekar olan Bülent Erkan, şöyle konuştu: "Köyüm doğayla iç içe. Bu yüzden tabiata çok ilgiliyim. Özellikle yabani hayvanların davranışlarını inceliyorum. Bu yıl dağlarda 25 ayının görüntüsünü çektim. Ayıları en yakın 5 metre mesafeden gördüm. Hiçbiri bana zarar vermedi.''

Erkan, birkaç gün önce kış uykusundan uyanarak yiyecek aramaya çıkan bir yaban ayısını görüntülediğini söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.