Bölge Haber Girişi : 21 Ekim 2010 00:00

Danabank'a 1 milyon 350 maddi destek!..

Danabank'a 1 milyon 350 maddi destek!..
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) yönetim kurulu tarafından Erzurum Süt İnekçiliği Kreşi (Danabank) Projesi'ne 1 milyon 350 bin TL destek verilecek.

Erzurum Ajans-Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) yönetim kurulu tarafından Erzurum Süt İnekçiliği Kreşi (Danabank) Projesi'ne 1 milyon 350 bin TL destek verilecek. Ayrıca Erzincan İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) için 1 milyon TL, Bayburt Yerel El Sanatları Araştırma, Uygulama ve Üretim Merkezi projesi için ise 900 bin TL desteklenmesi kararı alındı.

Sorumluluk bölgesi Erzurum-Erzincan-Bayburt olan KUDAKA 16. Yönetim Kurulu Toplantısı Erzincan Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Bayburt Valisi Kerem Al'ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda desteklenecek projelerle ilgili bir dizi kararlar alındı.

Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Erzincan İl Özel İdaresi'ne ait 'Erzincan Tanıtım Günleri'nin 69 bin 400 TL, Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği'ne (BEKDER) ait 'Bayburt İl Turizm Envanteri' başlıklı faaliyetin 58 bin 800 TL desteklenmesi kararlaştırıldı. Yine Güdümlü Proje Desteği kapsamında başarılı bulunan Erzurum ili için 'Erzurum Süt İnekçiliği Kreşi (Danabank) Projesi'ne 1 milyon 350 bin TL, Erzincan ili için Erzincan İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) projesi için 1 milyon TL ve Bayburt Yerel El Sanatları Araştırma, Uygulama ve Üretim Merkezi projesi için 900 bin TL desteklenmesi ve onay için DPT Müsteşarlığı'na gönderilmesi kararı alındı. Ayrıca KUDAKA'nın turizm değerlerini tanıtmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde 9-12 Aralık 2010 tarihlerinde İzmir'de düzenlenecek Travel Turkey 2010 Fuarı ve Konferansı'na katılması kararlaştırıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.