Bölge Haber Girişi : 06 Nisan 2011 00:08

Darüşşafaka 81 ilden 81 öğrenci alacak!..

Darüşşafaka 81 ilden 81 öğrenci alacak!..
Babası hayatta olmayan ve maddi olanakları yetersiz, yetenekli ilköğretim üçüncü sınıf öğrencileri arasından sınavla aldığı ilköğretim dördüncü sınıf öğrencilerine; liseyi bitirinceye kadar parasız ve yatılı kolej eğitimi veren İstanbul'daki Darüşşafaka E

Erzurum Ajans-Babası hayatta olmayan ve maddi olanakları yetersiz, yetenekli ilköğretim üçüncü sınıf öğrencileri arasından sınavla aldığı ilköğretim dördüncü sınıf öğrencilerine; liseyi bitirinceye kadar parasız ve yatılı kolej eğitimi veren İstanbul’daki Darüşşafaka Eğitim Kurumları, okul giriş sınavını anlatmak için Erzurum Lisesi’nde bir toplantı gerçekleştirdi.

Darüşşafaka Eğitim Kurumu temsilcileri ve Darüşşafaka Cemiyeti Yönetiminin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, kurumun tanıtılması yanında ve eğitimde fırsat eşitliği sunmayı amaçlayan, yetenek ölçümüne dayalı sınav sistemi hakkında veli ve öğrenciler bilgilendirildi. Toplantıda ayrıca Darüşşafaka’nın öğrencilerine sunduğu sosyal imkânlar ve spor faaliyetlerinden de söz edildi.

Her yıl sadece yüz yirmi öğrenci alan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın tanıtım toplantısında, 29 Mayıs 2010 Pazar günü İsmetpaşa İlköğretim Okulu’nda yapılacak sınava katılım koşulları konusunda da bilgi verildi.

Son başvuru tarihi 25 Mayıs olan Darüşşafaka sınavına katılım koşullarıyla ilgili olarak İş Bankası’nın Erzurum, Horasan, Oltu şubelerinden de bilgi alınabilecek.

Sınavlar 20 merkezde gerçekleştiriliyor

Darüşşafaka sınavları Türkiye’de 20 il merkezinde gerçekleştiriliyor. Bu yıl; Adana, Afyon, Ağrı, Ankara, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Kütahya, Malatya, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Van’da düzenlenecek sınava Anadolu’nun farklı şehirlerinden katılacak öğrencilerin ve velilerin ulaşım giderleri de Darüşşafaka tarafından karşılanıyor.

ERZURUM’UN EN BAŞARILI ÖĞRENCİSİNİ İŞ BANKASI OKUTACAK

Darüşşafaka’ya en büyük desteği İş Bankası veriyor. Her ilin sınav birincisinin eğitim giderlerinin Türkiye İş Bankası tarafından karşılandığı; “81 İlden 81 Öğrenci” projesi kapsamında Erzurum’un en başarılı öğrencisini İş Bankası okutacak.

2008-2009 yılı öğretim yılında başlayan işbirliği kapsamında, Darüşşafaka sınavını kazanan 81 öğrencinin başta eğitim olmak üzere giyim, gıda, barınma vb. tüm giderleri banka tarafından karşılanıyor. Bankanın desteği, öğrencilerin üniversiteye devam etmesi durumunda da devam ediyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.