Bölge Haber Girişi : 11 Nisan 2011 15:05

Darüşşafaka'dan tanıtım toplantısı!..

Darüşşafaka'dan tanıtım toplantısı!..
Türkiye'nin en eski sivil toplum kuruluşlarından olan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, Erzurum'da okul tanıtımı ve sınav duyurusu amaçlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Erzurum Ajans-Türkiye’nin en eski sivil toplum kuruluşlarından olan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, Erzurum’da okul tanıtımı ve sınav duyurusu amaçlı bir toplantı gerçekleştirdi. Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın Erzurum’daki sınavı

Babası hayatta olmayan ve maddi olanakları yetersiz, başarılı öğrencilere ilköğretim dördüncü sınıftan liseyi bitirinceye kadar parasız ve yatılı kolej eğitimi veren Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nca Erzurum Lisesi Kültür Merkezi’nde, bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Okulun tanıtımının yapılıp 29 Mayıs’ta gerçekleştirilecek sınava ilişkin bilginin verildiği toplantıda konuşan Darüşşafaka Eğitim Kurumları Rehberlik Koordinatörü Şükran Demircioğlu, kurumun 1873 yılından beri babası olmayan ve zor şartlar altında yaşayan çocukların eğitimene katkıda bulunduğunu söyledi.

2010 – 2011 eğitim - öğretim döneminde ülke genelinde 65 ilden 831 öğrecinin okulda eğitim gördüğünü kaydeden Demircioğlu, “Öğrencilerin eğitim masraflarının yanı sıra giyim, barınma, yemek, kitap ve sağlık gibi ihtiyaçları da Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılanıyor. Üniversiteyi kazanan öğrencilere Cemiyet tarafından burs verilmeye devam ediliyor. İlköğretim 3’üncü sınıftan itibaren kurumun kapısından giren öğrenciye, üniversite eğitimi sona erene kadar her türlü destek veriliyor” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.