Kültür-Sanat Haber Girişi : 27 Ocak 2014 16:16

Davulcu İlhami Uslu'ya hüzünlü veda

Davulcu İlhami Uslu'ya hüzünlü veda
Erzurum Barları'nın efsane davulcusu İlhami Uslu toprağa verildi.
Erzurumajans-TRT  repertuvarlarının "kaynak kişi"si, Erzurum barlarının efsaneleşmiş davulcusu, Karazlı Davulcu İlhami lakabıyla tanınan İlhami Uslu, son yolculuğuna uğurlandı.

TRT repertuvarlarında yer alan Hoş Bilezik, Temir Ağa, Uzundere, Keşkem Bu Ellere gibi önemli eserlerin "kaynak kişisi" olan İlhami Uslu, dün hayata veda etmişti.

Yaklaşık 50 yıl aralıksız olarak Erzurum Halk Oyunları Derneği ve Halk Eğitim Merkezi'nde müzisyen olarak görev yapan 79 yaşındaki İlhami Uslu, çok sevdiği davul ve tokmağına 65 yaşındayken 2000 yılında veda etmişti.

İlhami Uslu'nun cenazesi bugün Ilıca Merkez Camii'nde öğlu namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. İlhami Uslu'yu son yolculuğunda, Erzurum"un sanat ve kültür çevreside yalnız bırakmadı.  Uslu"nun cenazesine davulu ile coşturduğu Dadaşlar ve bir çok sanatçı katıldı. Erzurum Ajans olarak;  İlhami Usluya bir kaz daha Allah"tan rahmet, eş, dost ve yakınları ile Erzurum kültür, sanat camiasına başsağlığı diliyoruz.
     
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • HÜSEYİN VANLIOĞLU 01 Ocak 1970 02:00

    ERZURUMUN BİR KIYMETLİ SANATCISI İlhami Uslu . AGABEYİMİZE CENABI HAKTAN AFFI RAHMETLER DİLERİM KABRİ MEKANI NUR OLSUN . AİLESİNE VE YAKINLARINA SABRI CEMİLLER DİLERİM.