Siyaset Haber Girişi : 22 Ağustos 2014 13:30

Davutoğlu: 'Almanya'dan izahat bekliyoruz'

Davutoğlu: 'Almanya'dan izahat bekliyoruz'
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Almanya'nın Türkiye'yi dinlediği iddiaları ile ilgili olarak "Almanya'nın dinleme yapması mazur görülemez. Alman yetkililerden izahat bekliyoruz" dedi.
Erzurumajans-Artvin Belediye rnBaşkanı Mehmet Kocatepe'yi makamında ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmetrn Davutoğlu, basın mensuplarının Almanya'nın Türkiye'yi dinlediği rniddiaları ile ilgili sorularını cevapladı. Davutoğlu, konuyla ilgili rnAlmanya Dışişleri Bakanı ile bu akşam bir görüşme yapacağını belirterek rn""Biz de iddiaları yakından takip ediyoruz. Alman Büyükelçisi rnDışişlerine çağrıldı ve izahat istedik. Akşam saatlerinde Sayın rnSteinmeier ile bir görüşme gerçekleştireceğim.

U
luslararasırn ilişkilerde özellikle müttefik ülkeler arasında dikkat edilmesi gerekenrn temel bazı ilkeler var. Bu iddiaların doğru olması halinde bu kabul rnedilemez. Hiçbir şekilde mazur görülemez. Mutlaka izahat verilmesi rngereken bir durumla karşı karşıyayız. En kısa zamanda bunu beklemek rnbizim en doğal hakkımızdır. Bu eğer gerçek dışı ise onunla ilgili rnadımlar atılmalıdır. Eğer gerçekse bu konularda bize en tutarlı izahat rnverilmesi zarureti vardır. Biraz önce sayın başbakanımız ve seçilmiş rncumhurbaşkanımızla gerekli istişareleri yaptık" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.