Siyaset Haber Girişi : 23 Ağustos 2015 15:28

Davutoğlu: Uygun gördüğüm kişilere teklif götürürüm

Davutoğlu: Uygun gördüğüm kişilere teklif götürürüm
Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim hükümetine yönelik açıklamalarda bulundu. Davutoğlu görev verildiği zaman uygun gördüğüm isimlere teklif götürürüm dedi.
Erzurumajans-Ahmet Davutoğlu Anayasal olarak 23 Ağustos'a kadar hükümet kurulmazsa Cumhurbaşkanının seçim hükümeti için görevlendirme kendisine verildiği takdirde anayasa ne diyorsa onu yapacağını söyledi.

Davutoğlu 'Başbakan, meclis başkanından oranları aldıktan sonra görevlendirme yapar ve kişisel olarak teklif götürür. Parti grubuna teklif götürmez. Tek tek o sayılara teşkil ederek teklifte bulunur. O kişiler teklifleri kabul eder yada etmez. Etmemesi halinde yerine tarafsız bağımsız kişilerden atama yapılır. Dolayısıyla böyle bir durum olduğunda. Meclis başkanı bana oy oranlarını verdiğinde ben uygun gördüğüm isimlere teklif götürürüm. O teklif götürülen şahıslar bakanlık gibi bir onurlu görevi vermek için gideceğim' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na hükümet kurma görevini vermemesine de değinen Davutoğlu ' Kılıçdaroğlu'na görevin verilip verilmemesi cumhurbaşkanımızın takdiridir' dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.